Ana SayfaGüncelAnkara Valiliği uyuşturucu karşıtı mitingi yasakladı

Ankara Valiliği uyuşturucu karşıtı mitingi yasakladı

HABER MERKEZİ – Ankara Valiliği, Halkevleri’nin 17 Kasım’da Tuzluçayır Meydanı’nda düzenlemek istediği “Uyuşturucu ile Mücadelede Farkındalık” mitingini “uygun görülmediği” gerekçesiyle yasakladı.

Ankara Valiliği, Mamak Halkevi’nin Tuzluçayır’da düzenlemek istediği “Uyuşturucu ile Mücadelede Farkındalık” mitingini yasakladı.

Yasaklama kararında, 17 Kasım’da düzenlenmesi planlanan mitingin, 5242 Sayılı İl İdaresi Kanunun 11. Ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. Maddesi uyarınca “uygun görülmediği” ifade edildi.

Ne olmuştu?

Mamak Halkevi’nin çağrıcısı olduğu, mahalle halkı ve muhtarların da içinde yer aldığı mahalle meclisi toplanarak “Mahalle halkının uyuşturucuya karşı bir araya gelmesi için 17 Kasım 2019 Pazar günü saat 15.00’de Tuzluçayır Meydanı’nda miting gerçekleştirme” kararı almıştı.

Alınan karar doğrultusunda miting ile ilgili yaklaşık 20 gün önce Ankara Valiliği’ne izin başvurusunda bulunmuştu.

Halkevleri, yapılacak mitingle ilgili de şu bilgileri vermişti:

“30 Eylül gecesi Mamak Feyzullah Çınar Parkı’nda gece geç saatlerde bir grup uyuşturucu satıcısı mahalle halkı tarafından fark edilmiş, şahıslara müdahale edilerek bu kişilerin mahalleyi terk etmeleri sağlanmıştır.
“Uyuşturucu satıcıları mahalleden kaçarken arabalarıyla kaza yapmış, araçlarının içinde çok miktarda uyuşturucu madde bulunmuş, bu uyuşturuculara Tuzluçayır Karakolu tarafından el konulmuş, şahıslar gözaltına alınıp ardından mahkeme tarafından serbest bırakılmışlardır.”
Previous post
İran'da 'benzin' isyanı: Eylemler yayılıyor, en az bir kişi öldü
Next post
HDP yönetimindeki dört belediyeye daha kayyum, sayı 24'e yükseldi