Ana SayfaEğitimAnkara’da öğrencilere önce güvenlik, sonra ülkücüler saldırdı

Ankara’da öğrencilere önce güvenlik, sonra ülkücüler saldırdı

HABER MERKEZİ – Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen “Mekteb-i Mülkiye Sempozyumu”na Rektör Erkan İbiş’in katılımı nedeniyle sokulmayan öğrenciler, özel güvenlik görevlilerince coplandı. Yaşananların ardından ise 50 kişilik ülkücü grup üniversitede öğrencilere saldırdı.

Ankara Üniversitesi ve Türk Tarih Kurumu tarafından Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Rektör Erkan İbiş ile Kültür Bakanı Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla düzenlenen “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumu”na fakültede okuyan öğrenciler alınmadı.

Sempozyumun düzenlendiği salonun önüne gelen öğrenciler, özel güvenlik görevlileri tarafından engellendi.

İçeri girmek istedikleri salonun kapısını kilitlemeye çalışan güvenlik personeline karşı çıkan öğrenciler coplarla darp etti.

Darp edilen öğrenciler maruz kaldıkları saldırıyı fakülte koridorlarında “Cebeci faşizme mezar olacak” sloganları atarak protesto etti.

Üniversitedeki birçok öğrenci topluluğu, söz konusu sempozyuma ilişkin dün şu çağrıyı yapmıştı:

“Fakültemizin 160 yıllık tarihini, akademik ve ilerici mirasını hiçe sayan, fakülte tarihimizin en büyük akademi kırımlarından birini gerçekleştiren mevcut rektör Erkan İbiş’in 19 Kasım Salı günü fakültemizde gerçekleştirilecek olan Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumunda onur kurulunda yer aldığını öğrenmiş bulunmaktayız.
“SBF’nin ilerici gençleri olarak bildirmekteyiz ki, Mülkiye düşmanlığını her eyleminde belirten, akademide kıyım gerçekleştiren, Cebeci Kampüsünü polis ablukasında tutmaya çalışan bu zatın yıkmaya çalıştığı kürsüde konuşma yapmaya çalışması kabul edilemez bir durumdur.
“Bizlerin önüne sempozyum diyerek belirli dönüşüm hamleleri olarak sunulan bu utanç verici tablonun oluşum mimarları yine seçimle gelmemiş kayyum idareciler ve yandaşlarıdır.
“Ve şu da çok iyi bilinsin ki: Hocalarımızı ihraç etmiş, bizleri soruşturmalar ile uzaklaştırmaya çalışıyor olabilirler fakat hakikati ihraç edemezler! Biz buradayız!”

Öğrencilere bir saldırı daha

Fotoğraf: MA

Sabah saatlerinde yaşanan özel güvenlik şiddetinin ardından bu kez de okula giren 50 kişilik ülkücü grup, üniversitede öğrencilere saldırdı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre “Sizi diri diri yakacağız” diyerek öğrencileri tehdit eden grup, kadın öğrencileri darp etti.

Saldırıya karşı öğrencileri korumaya çalışan Eğitim Sen üyesi öğretim görevlilerine şişelerle saldıran ırkçı grup, öğretim görevlisi Kazım Ateş’e fiziksel saldırıda bulundu.

Arbede sırasında ismi öğrenilmeyen bir akademisyen de yaralandı.

Öğrenciler “Cebeci faşizme mezar olacak” sloganıyla Siyasal Orta Bahçe’de bekleyişlerini sürdürürken, okulun içinde ve dışında çevik kuvvet araçları bekletiliyor.




Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: ABD'ye gittin ne elde ettin?
Sonraki Haber
PEN, tutuklu yazar Ahmet Altan'ı onur üyesi ilan etti