Ana SayfaGüncelAnnesi, Şaban Vatan hakkında tedbir kararı aldırdı

Annesi, Şaban Vatan hakkında tedbir kararı aldırdı

HABER MERKEZİ – Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz’ın babannesi, oğlu Şaban Vatan hakkında evine bir ay süreyle yaklaşmaması yönünde tedbir kararı aldırdı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce evinin önünde yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babannesi Fikriye Vatan, oğlu Şaban Vatan hakkında jandarmaya şikayette bulundu.

Vatan, oğlunun evine gelerek kendisini tehdit ettiğini, “Kızımı siz öldürdünüz, nasıl can vereceksin, öleceğini mi zannediyorsun, diğer oğluna sahip çıkıyorsun ama bana sahip çıkmıyorsun” dediğini iddia etti.

Kadın, oğlunun yaklaşık bir ay önce evde bulunan ruhsatsız av tüfeğini gizlice aldığını da ileri sürdü.

Fikriye Vatan, kendisine zarar vermesinden korktuğu gerekçesiyle oğlu Şaban Vatan’ın evine gelmesini istemediğini söyledi.

Bunun üzerine Görele Cumhuriyet Başsavcılığı, Şaban Vatan hakkında annesinin evine 1 ay boyunca yaklaşmaması için tedbir kararı verdi.

Ne olmuştu?

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde Eynesil’deki evlerinin önünde yaralı halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Rabia Naz’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçse de adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiği kaydedilmişti.

Baba Şaban Vatan da kızının intihar sonucu değil, bir aracın çarpması nedeniyle öldüğünü ve AKP Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını öne sürmüştü.

Rabia Naz’ın ölümünün üzerinden bir buçuk yıl sonra TBMM Araştırma Komisyonu çalışmalarına başlamış ve geçen hafta olay yerinde incelemelerde bulunmak, tanık ve görgü tanıklarını dinlemek amacıyla Giresun ve Eynesil’e gitmişti.

Diğer yandan Şaban Vatan’ın adalet arayışını kamuoyuna duyurmak isteyen gazeteci Metin Cihan ise olayın ayrıntılarını Twitter üzerinden duyurmuş, bunun ardından çok sayıda kişi konuyla ilgili sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak kamuoyu oluşturmuştu.

Cihan, 12 Eylül’de baskılar nedeniyle yurtdışına çıkmak zorunda kaldığını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Koruma' talebi reddedilmiş: Cezaevinden kaçan Ahmet Kaya boşanma aşamasında olduğu kadını öldürdü
Sonraki Haber
Soylu'dan İslam'a: Sen hainsin