Ana SayfaGüncelAntep’te 14 Kasım’da gözaltına alınan 25 HDP ve DBP’li tutuklandı

Antep’te 14 Kasım’da gözaltına alınan 25 HDP ve DBP’li tutuklandı

HABER MERKEZİ – Antep’te 14 Kasım günü yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 54 kişiden aralarında HDP ve DBP il ve ilçe eşbaşkanlarının da bulunduğu 25 kişi tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında kentte 14 Kasım günü yapılan ev baskınlarında aralarında HDP ve DBP il ve ilçe eşbaşkanlarının da bulunduğu 54 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan sekiz kişi, emniyette ifade işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte 10 gün sonra adliyeye çıkarıldı.

Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan yedi kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, bir kişi tutuklandı.

Gaziantep Valiliği’nden ise, operasyonla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Valilik açıklamasında, HDP ve DBP il eş başkanlarının aralarında bulunduğu toplam 57 şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak 14 Kasım günü eş zamanlı olarak operasyonlar yapılıp, 54 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, adli makamlara sevk edilen 29 kişi hakkında ‘adli kontrol’ kararı verildiği belirtilerek, aralarında HDP ve DBP il ve ilçe eş başkanlarının bulunduğu toplam 25 kişinin ise tutuklandığı ifade edildi.




Önceki Haber
Şili'de gözaltına alınıp öldürülen Daniela Carrasco için adalet talebi
Sonraki Haber
Sur'da Çocuk Her Yerde Derneği kuruldu