Ana SayfaGüncelArtan intihar vakalarının ardından bakanlık araştırma komisyonu kurdu

Artan intihar vakalarının ardından bakanlık araştırma komisyonu kurdu

HABER MERKEZİ – İstanbul ve Antalya’daki intihar vakalarının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir araştırma komisyonu kurdu. Bakanlık ayrıca söz konusu olayları ve etkilerinin sonuçlarını ise bir rapor halinde kamuoyu ile paylaşacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dönemde artan intihar vakalarına ilişkin araştırma komisyonu kurulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Birkaç haftadır gündemde yer alan intihar vakaları karşısında derin üzüntü duymaktayız. Ayrıca bu vakaların kamuoyuyla paylaşım biçimleri, durumu daha hassas bir noktaya çekmektedir.
“Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere Bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu. Araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla detaylı bir rapor hâlinde paylaşacağız.
“Yaşanan bu üzücü olaylara ilişkin görüntüler mağdur aileleri olduğu kadar toplumu da defaatle yaralamaktadır. Bu nedenle vakalara ait görüntülerin paylaşılmaması konusunda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz.
“Derin üzüntü duyduğumuz bu süreçte basın mensuplarımızın da kullanılan dil, video ve fotoğraflarla ilgili üst düzeyde hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz.”

Ne olmuştu?

İstanbul’un Fatih ilçesinde, dört kardeş 5 Kasım Salı günü kapısına “Dikkat siyanür var” yazılı not astıkları evlerinde ölü bulunmuştu.

48 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, 54 yaşındaki Oya Yetişkin, 56 yaşındaki Yaşar Yetişkin ve 60 yaşındaki Kamuran Yetişkin’e yapılan ön otopside, kardeşlerin siyanür içtikleri ortaya çıkmıştı.

Antalya’da da 8 Kasım günü, 36 yaşındaki baba Selim Şimşek ile 38 yaşındaki anne Sultan Şimşek’in çocukları 9 yaşındaki Ceren ile 5 yaşındaki Ali Çınar’ın cansız bedenlerini bulunmuştu.

Geride mektup bırakan ailenin evinde de siyanür bulgusuna rastlanmıştı.

15 Kasım’da ise İstanbul Bakırköy’de bir evde biri çocuk üç kişinin cansız bedeni bulunmuştu.

Bakırköy Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada dairedeki koku nedeniyle AFAD ekiplerinin sevk edildiği belirtilerek, “Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir” ifadesi kullanılmıştı.




Önceki Haber
Bakırköy'de biri çocuk üç kişinin cansız bedeni bulundu
Sonraki Haber
Gözaltına alınan gazeteci Akın serbest bırakıldı