Ana SayfaÇalışma YaşamıAtaşehir Belediyesi’nde Genel-İş Sendikası’nın örgütlenme uzmanına saldırı

Ataşehir Belediyesi’nde Genel-İş Sendikası’nın örgütlenme uzmanına saldırı

HABER MERKEZİ – Genel-İş Sendikası’nın Örgütlenme Uzmanı Gökhan Keskin, CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde çalışan sendika üyeleriyle görüşmek için gittiği belediye binasında, güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradığını söyledi. Belediye ise yaşananları algı operasyonu olarak niteledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Örgütlenme Uzmanı Gökhan Keskin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki İstanbul’un Ataşehir Belediyesi’nde çalışan sendika üyeleriyle görüşmek için gittiği belediye binasına girmek isterken güvenlik görevlilerinin saldırısına maruz kaldığını açıkladı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını belirten Keskin, hastaneden darp raporu alarak kendisine şiddet uygulayanlardan şikayetçi olacağını söyledi.

Keskin, maruz bırakıldığı şiddetin ayrıntılarını Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla aktardı:

“Bugün saat 10.00’a doğru Ataşehir Belediyesi’ndeki üyelerimizle bir araya gelmek için gittiğim belediye binası girişinde güvenlik amirlerinin ve onların emriyle güvenliklerin saldırısına ve işkencelerine maruz kaldım.
“Bir aydır Ataşehir’de haksız yere işten çıkarılan işçilerin işe geri dönmesi, işçilerin ücretlerinin düzenli ödenmesi, İSİG kurallarına uyulması için mücadele veriliyor. Bu mücadeleye karşılık belediye yönetimi sendika üyeleri üzerinde baskı kurarak işçileri istifaya zorlamaktaydı.
“Bu yüzden sendika şubesinin çağrısı ile üyelerle bir araya gelip sendikal örgütlülüğü güçlendirmek için hafta başından beri belediye binası içinde çalışma yürütmekteydim.
“Bugün sabah 10.00’a doğru her gün olduğu gibi üzerimde DİSK yeleğim belediye binası içinde bulunan sendika işyeri temsilciliğine gitmek için kapıdan girdiğimde güvenlik görevlileri tarafından yolum kesildi.
“Üzerimde DİSK amblemli yelekle binaya giremeyeceğim söylenirken sayıları sürekli artan güvenlikleri tarafından kollarımdan tutularak engellenmeye çalışıldım. Kendilerine günlerdir bu şekilde binaya girdiğimi, binada temsilcilik odamız olduğunu yetkili olduğumuz Ataşehir Beledisi’nde ve bu binanın birçok yerinde DİSK ambleminin yer aldığını, ayrıca vatandaşın kılık kıyafetine göre keyfi şekilde müdahalede bulunamayacağını burasının bir kamu kurumu olduğunu hatırlatmama rağmen zorlama devam etti.
“Üstümdeki yeleği elime alarak girmek istediğimde ise yeleğimi kapıdan dışarı atmamı söyleyerek çekiştirip elimden alınmak istendi. Buna izin vermemem ve bu hukuksuzluğa direnmem üzerine ise 10’nun üzerinde güvenlik amiri ve güvenliğin saldırısına uğradım.
“Bu kişiler tarafından zorla bir odaya kapatıldım. Burada da amir ve müdürlerin küfür ve saldırılarına maruz kaldım. Odanın içinde yere yatırılıp kafama bastırılıp işkence edilerek, günlerdir işçileri ‘kışkırttığım’ bu yüzden günümün gösterileceği söylenerek küfür ve saldırı ile karşı karşıya kaldım. Bu saldırılara direnmem ve bir şube yöneticisinin olay yerine gelmesi ile saldırganların elinden kurtuldum.”

DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise “Emek ve demokrasi mücadelesine ve onun ayrılmaz parçası olan sendikal hak ve özgürlükler mücadelesine yönelik hiçbir baskıya karşı bugüne kadar sessiz kalmadık, bundan sonra da kalmayacağız” denildi.

Belediyeden açıklama

Sendika uzmanı Gökhan Keskin’in saldırıya uğradığını duyurması üzerine Ataşehir Belediyesi’nden de bir açıklama geldi.

Açıklamada, belediyenin imajının zedelenmek istendiği belirtilerek ‘algı operasyonu’ yapıldığı savunuldu.

Belediye tarafından yapılan açıklama şöyle:

Ataşehir Belediyesi’nde işçiler direnişte

Melike Şahin

İşyeri temsilcileri Melike Şahin ve Alişan İpşiroğlu, Ataşehir Belediyesi’nin önünde bir ayı aşkın süredir eylemde.

İki isim de sendikal faaliyet yürüttükleri sebebiyle işlerinden çıkarılmışlardı.

Bu direnişle birlikte belediyedeki sendika üyelerinin de istifaya zorlandığı bildiriliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dip dalga: İsyanlar ve çıkmazlar – Abdulmelik Ş. Bekir
Sonraki Haber
BM: Türkiye'nin operasyonunda 90’dan fazla sivil öldü