Ana SayfaGüncel“Ateşkes” fiilen yok: M4 Karayolu’nda şiddetli çatışmalar

“Ateşkes” fiilen yok: M4 Karayolu’nda şiddetli çatışmalar

HABER MERKEZİ – “Ateşkes” kararı alınmış olsa da Türkiye ve bağlı birliklerin Kuzeydoğu Suriye’deki operasyonu devam ediyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre stratejik konuma sahip M4 Karayolu’nda şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Türkiye’nin eski adı “ÖSO” olan Suriye Milli Ordusu’yla beraber Kuzeydoğu Suriye’ye dönük operasyonunda bugün 29’uncu gün.

ABD ve Rusya’nın arabuluculuğunda “ateşkes” kararı alınmış olsa da operasyon fiili olarak devam ediyor ve çatışmalar sürüyor.

Bölgedeki yerel kaynakların aktardığına göre çatışmalar, stratejik konuma sahip M4 Karayolu’nda yoğunlaşmış durumda.

TSK’nin bölgeyi tank, top ve keşif uçakları ile bombaladığı, buna ise yol üzerindeki Dibis Köyü ve çevresinde bulunan Demokratik Suriye Güçleri’nin karşılık verdiği belirtiliyor.

TEV-DEM’den tepki

Saldırı ve çatışmalar devam ederken Demokratik Toplum Hareketi’nden (TEV-DEM) yazılı bir açıklama geldi.

Açıklamada Birleşmiş Milletler ile NATO’ya “Türkiye’nin saldırılarına sessiz kaldığı” için tepki var.

Türkiye’nin “NATO’nun silahları ve desteği, Birleşmiş Milletler gibi kurumlardan aldığı güçle Kürtlere saldırdığının” savunulduğu açıklamada, “Kürtlere soykırım yapıldığı” ifadesi yer alıyor.

Ayrıca devam eden operasyonla Hıristiyanların zorla yerinden edildiği, Araplara karşı da baskı uygulandığı belirtiliyor.

TEV-DEM, IŞİD’e karşı mücadelede 11 bin savaşçının yaşamını yitirdiğini, 20 binden fazla insanın yaralandığını hatırlatırken, “Bununla beraber insanlık onuru korunmuştur. Bununla gurur duyuyoruz” diyor.

Ayrıca ‘devam eden saldırılara karşı da mücadele edileceği’ mesajı veriliyor.

BM’ye mektup

Öte yandan operasyon nedeniyle Serekaniye (Resulayn) ve Gire Spi’den (Tel Abyad) göç etmek zorunda kalanlar Kamişlo’da bir yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşün ardından, kaleme alınan bir mektup Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ulaştırılmak üzere bölgedeki temsilciliğe bırakıldı.

Mektupta, Kamişlo’daki temsilcilik önünde 10 gündür eylem yapıldığı hatırlatılırken, destek talebine bir yanıt alınamadığı belirtildi.

Gire Spi ve Serekaniye’den göç etmek zorunda kalanların sayısının 300 bine ulaştığı, insanların evsiz kaldığı, buna karşı harekete geçilmesi çağrısı yapıldı.

“Sayın Genel Sekreter, çağrımız, uluslararası bir komite oluşturularak kent ve köylerimize geri dönmek ve bu komitenin Türk devletinin bölgelerde kamu ve özel mülkiyetlere, hastanelere, okullara, ibadethanelere, Heyva Sor a Kurd ve Uluslararası Kızılhaç örgütünün hastanelerine yapılan saldırıları yerinde incelemesidir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Akkuyu’daki çatlak: O dönem yalanlamayan bakanlık, 6 ay sonra "sorun yok" dedi
Sonraki Haber
Erdoğan, mülteci karşıtı Orban'layken AB'ye seslendi: "Kapıları açarız"