Ana SayfaEkonomiAtlasGlobal ekonomik nedenlerle uçuşlarına ara verdi

AtlasGlobal ekonomik nedenlerle uçuşlarına ara verdi

HABER MERKEZİ – AtlasGlobal Havayolları, 21 Aralık’a kadar tüm uçuşlarına ara verdiğini duyurdu. Verilen aranın amacı olarak “nakit akışındaki gerekli iyileştirmeyi sağlamak” gösterildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy’a ait olan AtlasGlobal Havayolları, ekonomik nedenlerle uçuşlarına 1 ay ara verdiğini açıkladı.

Böylelikle şirketin 26 Kasım’dan 21 Aralık’a kadar tüm operasyonları durduruldu.

AtlasGlobal, bu süreçte uçuşu gerçekleştirilemeyen yolcuların satın aldıkları biletleriyle ilgili 15 Aralık’a kadar gerekli tespitlerin şirket tarafından yapılacağını, yolcuların iade ve değişiklik talepleri ile ilgili uygulanacak işlemlerin 16 Aralık’ta AtlasGlobal web sitesi üzerinden duyurulacağını belirtti.

Şirket, iş ortaklarına gönderdiği mesajda uçuşlara verilen aranın nedenlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Yakın geçmiş olumsuzlukları ve beraberinde getirdiği ekonomik yük ve 2019 yılı Nisan ayı itibariyle İstanbul Havalimanı’na geçişle birlikte lojistik ve operasyonel maliyetlerde yaşanan büyük artış, havayolumuz açısından 2016/2017 kayıplarımızı yeterli sürede telafi etme imkanımızı ortadan kaldırmıştır.
“Nakit akışımızdaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla, tüm uçuşlarımıza 26 Kasım 2019 itibariyle, 21 Aralık 2019 tarihine kadar ara vermek zorunda kaldığımız bilgisini arz ederiz.”

AtlasGlobal, çalışanlarına attığı mesajda ise nöbetçi personel haricindeki tüm çalışanların 16 Aralık Pazartesi gününe kadar ‘izinli’ sayılacağını belirtti.

Bakanlıktan açıklama

Uçuşlarına 1 ay ara verdiğini duyuran AtlasGlobal ile ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan da açıklama geldi.

Bakanlık, “AtlasGlobal Havayolları’nın belirttiği süre içinde bilet alan yolcuların mağduriyetlerini giderip gidermediği, bakanlığımızca yakından takip edilecektir” açıklamasında bulundu.

Previous post
'Berfin'e saldıran Çeltik için istenen ceza erkek şiddetini meşrulaştırıyor'
Next post
Arnavutluk'taki depremde ölü sayısı 27'ye yükseldi, yas ilan edildi