Ana SayfaEkolojiAVM’lerden RES’lere 72 proje: İzmir’in ‘kent suçları haritası’ çıkarıldı

AVM’lerden RES’lere 72 proje: İzmir’in ‘kent suçları haritası’ çıkarıldı

HABER MERKEZİ – İzmir’de “kent suçu” olarak nitelendirilen 72 proje ile ilgili TMMOB bir haritalama çalışması yaptı. İzmir Şehir Plancıları Odası “önlem alınması” uyarısında bulundu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu İzmir sınırları içerisinde “Kent Suçu” olarak tanımladığı uygulamaları gösteren bir harita hazırladı.

Söz konusu haritada hali hazırda 72 noktada devam eden ve kent açısından tehdit oluşturan gökdelenler, AVM projeleri, ayrıcalıklı imar planı değişiklikleri var.

Ayrıca RES enerji santralleri, termik santraller, gemi söküm merkezleri, yat limanları, altın madenleri, taş ocakları, özelleştirme yoluyla satılan kamusal alanlar gibi yerler de bu haritada işaretlenmiş.

Yaptıkları çalışmayla ilgili bianet’ten Hikmet Adal’a konuşan İzmir Şehir Planlamacıları Odası Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, “kent suçlarını” sıralarken, “Kentin ihtiyacı olan yeşil alanlar yok ediliyor. İnsanlara artık nefes alınacak yer bırakılmadı” dedi.

Çıkardıkları harita ile tüm sorunların gündeme gelmesini, kamuoyuyla paylaşılmasını ve yetkililerin harekete geçmesini amaçladıklarını belirten Kocaer, “Güncellemesi devam edecek bir proje bu. Kamu zararı yaratacak, çevre zararı getirecek projeleri ifşa ediyoruz” diye konuştu.


Haritaya BURADAN bakabilirsiniz.
Previous post
"Yunanistan binlerce sığınmacıyı sınır dışı etti"
Next post
ÖGİ Sözcüsü Hakkı Boltan hakkında ‘zorla getirilme’ kararı