Ana SayfaGüncelBağdadi’nin eşi 2018’de yakalanmış

Bağdadi’nin eşi 2018’de yakalanmış

HABER MERKEZİ – Erdoğan’ın dün tarih vermeden duyurduğu “Bağdadi’nin eşinin yakalandığı” haberine ilişkin detayları paylaşan Alman haber ajansı dpa, Bağdadi’nin eşinin 2018’de Hatay’da yakalandığını duyurdu. Bu haberle eş zamanlı Erdoğan’dan gelen yeni açıklamada da “Bağdadi’nin eşi bir, bir buçuk yıldır elimizdeydi” denildi.

Geçtiğimiz günlerde IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından Bağdadi’nin eşinin Türkiye tarafından yakalandığı duyurulmuştu.

Bu konuya dair ayrıntılar Alman haber ajansı dpa tarafından paylaşıldı.

Bağdadi’nin aile fertlerinin yakalanmasıyla ilgili ayrıntılara ulaştığını belirten ajansın haber kaynağı bir Türk yetkili.

Ajansın bu yetkiliden aktardığına göre;

  • Bağdadi’nin ilk eşi Esma Feysi Muhammed el Kubeysi 2 Haziran 2018’de beraberindeki on IŞİD zanlısı ile birlikte Hatay’da yakalandı
  • Grubun içinde bir erkek, dört kadın ve altı çocuk bulunuyordu
  • Bağdadi’nin eşinin kimliği kısa süre içinde tespit edildi ve IŞİD liderinin yönetim çevresiyle ilgili pek çok bilgi verdi
  • Yakalananlar arasında Bağdadi’nin kızı da vardı. Kızının kimliği gen testiyle de teyit edildi. Bağdadi’ye ait DNA ise Irak’tan temin edildi. Bağdadi’nin kızı ismini Leyla Cebir olarak bildirdi.
  • Yakalananlar Türkiye’deki bir geri gönderme merkezinde tutuluyor.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD’in lideri Bağdadi’nin 27 Ekim’de öldürüldüğünün açıklanmasından sonra 6 Kasım’da yaptığı açıklamada Bağdadi’nin eşinin de Türkiye tarafından yakalandığını duyurmuştu.

Erdoğan bu açıklamasında yakalanmaya dair tarih vermezken, “yaygara yapmadıkları” ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı da “Türkiye, Bağdadi’nin eşi de dahil olmak üzere, bütün aile üyelerini gözaltına almış bulunmaktadır” demişti.

Ancak Erdoğan bugün yani 7 Kasım’da Macaristan ziyareti öncesi yaptığı açıklamada tarih verdi ve “Bağdadi’nin eşi bir, bir buçuk yıldır elimizdeydi” dedi.

Previous post
HDP Ankara Kadın Meclisi: Gözaltındaki üyelerimiz kötü muamele görüyor
Next post
Uşak'ta iş cinayeti: Makineye kapılan işçi yaşamını yitirdi