Ana SayfaÇalışma YaşamıBatik’te işten çıkarılan 600 işçinin maaş ve tazminatları ödenmiyor

Batik’te işten çıkarılan 600 işçinin maaş ve tazminatları ödenmiyor

HABER MERKEZİ – Batik mağazalarında çalışan 600 işçi maaşları ve kıdem tazminatları ödenmeden işten çıkarıldı.

Kadın giyim mağazası Batik, yaklaşık 1 yıl önce Türkiye genelindeki bazı mağazalarını kapatarak işçileri işten çıkardı.

İşten çıkarılan 600 işçinin maaşları ve kıdem tazminatları ise ödenmedi.

İşçiyiz.biz’e konuşan Batik işçileri, mağazanın işbirliği yaptığı firmalar dahil pek çok yere ödeme yaptığını ancak işçilerin maaşları söz konusu olduğunda “Kasada para yok” cevabını aldıklarını söyledi.

Yaklaşık 1 sene İzmir’de çalıştığı Batik firmasından çıkarılan bir işçi, çalışırken de maaşlarının hep geç yattığını dile getirdi.

“Çalıştığımız sürede ücretlerimiz hep 2 ay geç yatırılıyordu. Biz buna rağmen çalışmaya devam ettik. Ücretler geç yatıyor diye mağazadaki işçilerin hepsi işi bıraktı biz 2 kişi 1 ay boyunca mağazayı açıp kapattık. Bu iyi niyetin sonucu bu mu olmalıydı?”

‘Hakkımızı istiyoruz’

İşçi, haklarını almak için mahkemeye başvurduklarını, arabulucu ile anlaşılıp imza atıldığını ancak buna rağmen hala Batik’in bir adım atmadığını belirtti.

“Arabulucuyla anlaşma imzaladık sonrasında yine de param verilmedi. Firma avukatını aradığımda bana 600 kişinin parasını almak için sırasını beklediğini söyledi. Piyasının durumu zaten belli, iş bulamıyoruz bir de Batik’e paramızı kapatırdık, Tiffany firması üzerinden parayı döndürüp kasalarında para göstermiyorlar. Hakkımızı istiyoruz.”

2012’de Tiffany&Tomato firmasını satın alan Batik, pek çok mağazasını kapattı, Tiffany&Tomato firması ise hala faaliyetine devam ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avrupa Film Ödülleri adayları açıklandı
Sonraki Haber
Feyzioğlu'ndan 'istifa' açıklaması: Kimseye pabuç bırakmayacağım