Ana SayfaGüncelBatman’da 11 yaşındaki çocuğa polis şiddeti, valilikten açıklama

Batman’da 11 yaşındaki çocuğa polis şiddeti, valilikten açıklama

HABER MERKEZİ – Batman’da yolda araçların camlarını silen 11 yaşındaki bir çocuk polis tarafından şiddete maruz bırakıldı. Valilik ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şiddete ilişkin bir ifade yer almazken, çocuğun polislerce ‘muhafaza altına alındığı’ iddia edildi.

Batman’da yoldaki kavşaklarda araçların camlarını silen 11 yaşındaki bir çocuk, polis tarafından şiddete maruz bırakıldı.

Şiddete ilişkin sosyal medyadan paylaşılan görüntüde çocuğun bir polis tarafından yakasından tutulduğu, çekiştirildiği, yurttaşların ise “Bu küçük bir çocuktur, bırakın” diyerek müdahale ettiği görülüyor.

Görüntü kaydında, çocuğun, “Abe abe beni kurtarın” diye bağırdığı anlar da yer alıyor.

Görüntünün yayınlanmasının ardından gelen tepkiler üzerine Batman Valiliği konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, çocuğa yönelik şiddete dair herhangi bir ifade yer almazken, çocuğun polislerce ‘muhafaza altına alındığı’ ileri sürüldü.

“İlimiz Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince 03.11.2019 pazar günü saat 21:00 sıralarında kavşak, caddelerde ve sokakta çalışan/çalıştırılan/dilendirilen ve suça sürüklenen çocuklara yönelik rutin yapılan denetimlerde dört çocuğun araç camı silerek çevreye rahatsızlık verdiği ve trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu görülmüş ve istismara maruz kalabilecekleri değerlendirilmiştir.
Görevlilerimizce önlem amaçlı çocuklara yaklaşması üzerine üç çocuk olay yerinden kaçarak uzaklaşmış, bir çocuk ise görevlilerimizce muhafaza altına alınmıştır. Olay yerinde çocuğun korkmasından dolayı çevrede bulunan ve konuya vakıf olmayan vatandaşlar konuya müdahil olmalarına engel olunmuştur. Vatandaşlara konunun aktarılması üzerine herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan olay yerinden ayrılarak kimliği daha sonra tespit edilen çocuk ailesine gerekli cezai işlem uygulanması ve teslimi amacıyla Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir.”
Previous post
Sağlık Bakanlığı'ndan 'ıspanak' açıklaması: Dört ilde şüphe var, 21 kişi tedavi altında
Next post
Erdoğan'a göre “eğitim bütçede hep ilk sırada”