Ana SayfaEkonomiBDDK, Merkez Bankası’na devredildi

BDDK, Merkez Bankası’na devredildi

HABER MERKEZİ – BDDK’nin görev ve yetkilerinin Merkez Bankası’na devredilmesini öngören kanun teklifi, Meclis’te görüşülerek kabul edildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), Merkez Bankası’na devredilmesine ilişkin yasa tasarısı Meclis’te görüşüldü.

“Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, görüşülerek kabul edildi.

Teklifle, ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşları, BDDK tarafından katkı payı alınabilecek kuruluşlar arasından çıkarılıyor.

Banka kartları ve kredi kartları ile ilgili yürütülecek ‘takas ve mahsup’ faaliyetlerine ilişkin ifadeler de Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’ndan çıkarılacak.

Yeni bir birlik kurulacak

Bu düzenlemeyle, Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği kurulacak.

‘Bir birlik ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kendi aralarındaki müşterek ihtiyaçlarının karşılanmasını, mesleki faaliyetlerinin kolaylaştırılmasını, mesleğin genel faaliyetlere uygun olarak gelişmesinin sağlanmasını, meslek mensuplarının birbirleriyle ve ödeme hizmeti kullanıcılarıyla olan ilişkilerinde dürüstlüğün ve güvenin hakim kılınmasını, mesleki disiplin ile ahlakın korunmasını teminen oluşturulan ve üyeliğin zorunlu kılındığı bir yapı olacak.’

BDDK’nin görev ve yetkilerinin Merkez Bankası’na devredilmesini teminen, ikincil düzenleme yapma yetkisi Merkez Bankası’na devredilecek.

Böylece Merkez Bankası, ödemeler alanındaki yetkili otorite olacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tahliyeden bir hafta sonra Ahmet Altan yeniden gözaltında
Sonraki Haber
İmamoğlu’ndan ‘Boğaz’ açıklaması: Yönetmelik boğazlarında kalır