Ana SayfaToplumsal CinsiyetBerfin Özek’e asitli saldırı: Kriminal raporda sanık erkeğin anatomisi uyumlu çıktı

Berfin Özek’e asitli saldırı: Kriminal raporda sanık erkeğin anatomisi uyumlu çıktı

HABER MERKEZİ – İskenderun’da Berfin Özek’e kezzapla saldıran Casim Ozan Çeltik’e ilişkin görüntü karşılaştırması yapan Ulusal Kriminal Bürosu hazırladı raporu tamamladı. Raporda, saldırganın anatomik yapısının Çeltik’le uyumlu olduğu belirtildi. Berfin’in avukatı Mehtap Sert, “Kriminalin raporu, suçun sanık tarafından işlendiğine dair bir veri daha oldu” dedi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak’ta ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğramış, yüzünde ve göğsünde yanıklar oluşmuştu.

Berfin’in tedavisi kadınların mücadelesi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılırken, Çeltik tutuklanmıştı.

Çeltik’in tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması, bugün İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Dava dosyasında yer alan olay yerine ait görüntülerin Ulusal Kriminal Büro tarafından karşılaştırılması tamamlanarak, rapor mahkemeye gönderildi.

Raporda, saldırıda bulunanın anatomik yapısının Casim Ozan Çeltik’le uyumlu olduğu belirtildi.

‘Kısıtlı olarak karşılaştırılabildi’

Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’in haberine göre raporda şu bilgilere yer verildi:

“Kamera kayıtları boyunca şahıs ile kamera arasındaki uzaklığın fazla olması, kamera çekim açısı ve kamera kayıt kalitesi düşüklüğünün, şahsın yüz organlarının incelenmesi için uygunsuz olması nedenleri ile görüntüler üzerine iyileştirmede belirli bir düzeye dek yapılabilmiş olup, iyileştirme sonrası elde edilen karelerdeki şahsın teşhise elverişli olabilecek görüntüleri kısıtlı olarak elde edildiğinden, Casim Ozan Çeltik ile kısıtlı olarak karşılaştırılabilmiştir.
Bu karşılaştırma sonucunda karşılaştırılan şahısların genel fiziki yapı, ortalama boy ve kilo, kalça yapısı bakımından uyumlu oldukları edilmişse de karşılaştırılan şahısların aynı şahıs olup/olamayacaklarının belirtilmesi için, burun, göz, kulak, dudaklar, çene gibi karakteristik yüz kısımları bakımından kişilerin karşılaştırılması gerektiğinden, aynı kişi olup olmadıkları hakkında kesin kanaat bildirilmesi mümkün olamamaktadır.”

‘Raporun esas alınacak nitelikte kesinliği yok’

Alınan rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan Berfin’in Avukatı Mehtap Sert, davanın önceki celsesinde sanık müdafisince kamera kayıtlarının analizinin talep edildiğini anımsatarak, olay sırasında sanığın yüzünde kaşkol ve kafasında bere olduğu için yüzüyle ilgili bir eşleştirme yapılamadığını söyledi.

Raporda kesin olmamakla birlikte anatomik yapısının sanığın olabileceğine dair bir tespitin söz konusu olduğuna değinen Sert, “Gelen belge hüküm gerekçesinde hükme esas alınacak nitelikte kesinliğe sahip değil” dedi.

“Ancak dosyada mevcut diğer delillerle değerlendirildiğinde, bilindiği üzere hazırlık aşamasında pantolonunda asit, evinde kimyasala ait boş şişe bulunmuştur. Telefon sinyalleri ve nerede olduğunu söylediği yerlerin mobese kayıtları sanığı doğrulamamıştır. Bir bütün olarak değerlendirildiğinde gelen kriminal rapor diğer delillerle birlikte delil niteliği taşımaktadır.”

Davanın bugün yapılacak duruşmasında usuli işlemler tamamlanarak Özek’le ilgili kati rapor alınacağını aktaran Sert, “Kriminalin raporu, suçun sanık tarafından işlendiğine dair bir veri daha oldu. Çünkü raporda boy, kilo, kalça uyumu belirlendi” diye konuştu.

Previous post
İzmir'de suya yüzde 15 zam
Next post
Şam yönetimi, BM'deki Suriye görüşmelerini terk etti