Ana SayfaGüncelBerlin’den Ankara’ya tutuklu avukat tepkisi: Anlam veremiyoruz

Berlin’den Ankara’ya tutuklu avukat tepkisi: Anlam veremiyoruz

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanı Maas, mevkidaşı Çavuşoğlu’na, Ankara’daki Almanya büyükelçiliği için çalışan avukatın tutuklanmasıyla ilgili endişesini iletti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Japonya’daki G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Görüşmede Maas’ın Çavuşoğlu’na, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne hukuki danışmanlık hizmeti veren avukat Yılmaz S.’nin tutuklanmasına ilişkin endişelerini ilettiği bildirildi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Almanya’nın söz konusu avukatın tutuklanma nedenini anlayamadığını belirten Maas, “Ona bir kez daha gerçekten buna anlam veremediğimizi söyledim” dedi.

Bakan Maas, Türkiye’deki diğer birçok tutuklama gibi bu kararın da “anlaşılmaz” olduğunu belirtti.

Maas, Çavuşoğlu’nun ise konuyla yargı makamlarının ilgilendiğini söylediğini aktardı.

Almanya Dışişleri Bakanı, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, soruna “hızlı bir çözüm” bulunması gerektiğini belirterek avukat Yılmaz S.’nin tutuklanmasının “hiçbir şekilde kabul edilemez” olduğunu söylemişti.

Yaklaşık 2 aydır tutuklu

Ankara ile Berlin arasında yeni bir gerginliğe neden olan olayın merkezindeki avukat, Türkiye’de geçen Eylül ayında “casusluk” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Yaklaşık iki aydır Sincan Cezaevi’nde tutulan Yılmaz S.’nin tutuklanmasının ardından, Almanya Göç ve Mülteciler Dairesi’nin söz konusu avukata Almanya’da iltica talep edenler hakkında gönderdiği bilgilerin Türkiye istihbaratının eline geçtiği iddia edilmişti.

Ancak tutuklanan avukat Yılmaz S.’nin avukatı, dpa’ya yaptığı açıklamada, bu iddiayı yalanladı.

Yılmaz S.’nin avukatı, “Alman Büyükelçiliği hukuki danışmanlık talep etti. O da ücret karşılığında hukuki danışmanlık verdi ve hiçbir belge almadı” dedi ve müvekkili hakkındaki iddianamenin önümüzdeki hafta tamamlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Previous post
6 Aralık’ta vizyonda: "Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi"nden yeni fragman ve afiş
Next post
Eğitim Sen anketi: Öğretmenlerin satın alma gücü azaldı, borçları arttı