Ana SayfaBilim ve TeknolojiBeynimiz nasıl çalışır?

Beynimiz nasıl çalışır?

HABER MERKEZİ – Say Yayınları’nın yayımladığı “Beynimiz Nasıl Çalışır?”, beynimizin içinde olup bitenleri keşfetmeniz için bir kaynak niteliğinde. Haftalık bilim ve teknoloji dergisi New Scientist tarafından seminerlerde yapılan konuşmalar ile çeşitli makalelerden derlenen bu kitap Can Evren Topaktaş tarafından Türkçeleştirildi. Kitabın arka kapağını ve künyesini paylaşıyoruz.

Kafanızın içinde neler olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Beyin ebatlarının önemi yoktur. Ortalama bir erkek beyni yaklaşık 1400 gram ağırlığındadır. Einstein’ın 1230 gram ağırlığındaki beyni ortalamadan biraz daha hafiftir. 1921’de Nobel Edebiyat Ödülü’nü almaya hak kazanan Anatole France’ın beyni ise yalnızca 1017 gram ağırlığındaydı. Bu adamları birer dâhi yapan unsur her neyse, bu ortalamadan büyük bir beyne sahip olmaları değildi.

Artık zeki olmanın beynin büyük veya ağır olmasıyla ilgili olmadığı biliniyor. Bugün beynin yapısını anlıyor, her bir bölümünün bizi nasıl biz yaptığını biliyoruz. Beyin hücreleri arasındaki alışverişi kaydedebiliyor, beynimizin her bir köşesini hareket halindeyken görüntüleyebiliyor, beyin içindeki bağlantıları takip edip bir hasardan sonra kendilerini nasıl onardıklarını anbean izleyebiliyoruz.

Beynimiz Nasıl Çalışır?, beynimizin içinde olup bitenleri, önemli araştırmacıları ve teknolojideki gelişmelerin beyin araştırmalarına nasıl katkı sağladığını keşfetmeniz için mükemmel bir kaynak.

Künye

Yayınevi: Say Kitap
Baskı Tarihi: 2019
Baskı Sayısı: 1. Baskı
Çevirmen: Can Evren Topaktaş
Özgün Ad: How Your Brain Works?
Sayfa Sayısı: 280

İnsan beyninin ‘harikalar diyarı’na yolculuk: “NöroLojik”




Önceki Haber
Bağımsız Ruh Ödülleri adayları açıklandı
Sonraki Haber
ABD’den İran İletişim Bakanı'na yaptırım