Ana SayfaÇalışma YaşamıBir haftada iki öğretmen yaşamına son verdi

Bir haftada iki öğretmen yaşamına son verdi

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin farklı bölgelerinden intihar haberleri gelmeye devam ederken, son bir hafta içerisinde iki öğretmen de yaşamlarına son verdi.

Antep ve Diyarbakır’da bir hafta içerisinde iki öğretmen intihar etti.

11 Kasım’da Antep’te öğretmen Saadet Harmancı, yaşamına son verdi.

25 yaşındaki Harmancı’nın, stajyer öğretmenlik yaptığı Beykent İmam Hatip Ortaokulu’nda okul müdürü ve yardımcısı tarafından mobbinge maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

Saadet öğretmenin intihar etmeden önce sosyal medya hasabından yaptığı paylaşımda “Her gün pamuk ipliğine bağlısınız sözünden bıktım usandım” ifadesi de yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ise mobbing iddialarıyla ilgili olarak Saadet Harmancı’nın görev yaptığı okulda idari soruşturma başlattı, müfettiş görevlendirildi.

DHA’nın haberine göre anne Gönül Harmancı da okul yönetimi hakkında şikayetçi olduğunu belirterek, kızının yaşamına son verdiği gün kendisini arayıp, “Öğretmenlik hayatımı bitirdiler. Okulda öğrencilerin önünde bana yumruk attılar” dediğini aktardı.

Gönül Harmancı, “Yavrum okuldaki baskılardan şikayet ediyordu. Özellikle müdür yardımcısından şikayetçiydi. Sürekli kendisine eziyet ettiğini söylüyordu. Hepsinden şikayetçiyiz” diye de ekledi.

Bir intihar vakası da Diyarbakır’dan

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki bir okulda sözleşmeli öğretmenlik yapan Esat Tarhan’ın ise dün yaşamına son verdiği öğrenildi.

İntiharın ardından Çınar Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Tarhan’ın cenazesi bugün ailesi tarafından teslim alınarak, defnedilmek üzere memleketi Dersim’e götürüldü.

Tarhan’ın bugün kent merkezinde defnedileceği belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, Tarhan’ın ödeyemediği borçları nedeniyle hakkında başlatılan icra takip yüzünden sorunlar yaşadığı ve bundan dolayı yaşamına son verdiği iddia edildi.


Artan intihar vakalarının ardından bakanlık araştırma komisyonu kurdu

Artan intihar vakaları: HDP Meclis araştırması istedi

RTÜK’ten ‘intihar haberi’ açıklaması: Aşırı dramatize ediliyor, özendirici etkisi unutulmamalı




Önceki Haber
KONDA raporu: Erkekler ev işi yapmıyor, kadınlarda işsizlik fazla
Sonraki Haber
MSB: Resulayn’da yaralanan asker hayatını kaybetti