Ana SayfaÇalışma YaşamıBirleşik Metal-İş’ten eylemdeki işçilere destek yerine müdahale

Birleşik Metal-İş’ten eylemdeki işçilere destek yerine müdahale

HABER MERKEZİ – Talepleri için başlatılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının ardından eylemlerini Bostancı’da bulunan Birleşik Metal-İş Genel Merkezi önüne taşıyan Valfsan işçileri, bir grup sendikalının saldırısına uğradı. Sendika temsilcisi haber takibindeki Mezopotamya Ajansı muhabirinin de çekim yapmasını engellemeye çalıştı.

İşten çıkartılan Valfsan işçileri, talepleri için başlatılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması ardından eylemlerini 41’inci gününde Bostancı’da bulunan Birleşik Metal-İş Genel Merkez önüne taşıdı.

Ancak sabah saatlerinde Birleşik Metal-İş Genel Merkezi önünde bir araya gelen işçiler, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar’ın tepkisiyle karşılaştı.

İşçiler, Valfsan önünde 40 gündür gerçekleştirdikleri nöbet eylemine sendikanın destek olmadığını ve ziyarete gelmediğini dile getirdi.

Özkan Atar ise çekim yapmaya çalışan Mezopotamya Ajansı muhabirine müdahale ederek, çekim yapılmasını engellemeye çalıştı.

Atar, “Burası direniş yeri değil. Direnecekseniz gidersiniz fabrika önüne adam gibi direnirsiniz” dedi.

Bir süre işçilerle tartışan Atar, işçileri sendikaya ihanet etmekle suçladı.

Birleşmeye çağırı

Atar ile tartışmalarından sonra işçiler Birleşik Metal İş önünde “Valfsan işçisi direniyor” pankartı açarak, “Birleşen işçiler yenilmezler” sloganları attılar.

İşten atılan işçilerden Erdi Ekinci şunları söyledi:

“Tüm emek kamuoyuna Genel Merkez önünden sesleniyoruz. Bütün iyi niyetimizi, taleplerimizi geçerli mercilere bildirmemize rağmen 41’inci güne kadar herhangi bir somut adım atılmamıştır.
“Hiçbir yazıda veya görüşmede sendikanın değerlerine zarar verecek herhangi bir söz sarf etmedik. Fakat artık 40 günden sonra Birleşik Metal-İş önüne gelmekten başka çaremiz kalmamıştır.
“Biz de direnişimizin 41’inci gününde Birleşik Metal-İş önünde direnmeye devam ediyoruz. Tüm emek kamuoyunu birleşmeye, dayanışmaya çağırıyoruz.”

İşçilere saldırı

Açıklamadan sonra Birleşik Metal İş önünde bekleyişlerini sürdüren işçilere Özkan Atar öncülüğünde saldırı gerçekleşti.

Kalbinde iki tane stent olan Hüseyin Gören çıkan arbedede fenalaşarak yere yığıldı. Gören’in durumunun şu an iyi olduğu öğrenildi.

İşçiler, gerçekleşen saldırılara rağmen sendika önünde bekleyişlerini sürdürüyorlar.


Mezopotamya Ajansı
Previous post
"Çocuklara verilmez" denilen kimyasallarla günde 12 saat çalıştırılan çocuklar
Next post
Lavrov: Türkiye, harekatın yeniden başlamayacağına dair güvence verdi