Ana SayfaDünyaBolivya’da darbe: Morales istifa etti, darbe yanlıları sokakta

Bolivya’da darbe: Morales istifa etti, darbe yanlıları sokakta

HABER MERKEZİ – Bolivya’da asker yönetime el koydu, devlet başkanı Evo Morales istifa etti. Morales evine saldırıldığını ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıklarken, darbe yanlıları sokaklarda.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, 20 Ekim’de yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin yenileneceğini duyurmuştu.

Kısa bir süre sonra da Bolivya Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman, canlı yayında okuduğu bildiriyle Morales’in istifasını talep etmişti.

Bu çağrının ardından durumu ‘darbe’ olarak nitelendiren Morales istifa ettiğini duyurdu.

Morales istifa kararını, muhalif liderler Carlos Mesa ve Luis Fernando Camacho’nun ‘halka daha fazla zarar vermemesi’ için aldığını belirtti.

Ordu yönetime el koydu, Morales’in evi yağmalandı

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Morales, hakkında yakalama kararı çıkarıldığını bildirdi.

“Bütün dünya ve Bolivya halkı huzurunda, bir polis memurunun, hakkımda illegal bir şekilde yakalama kararı çıkardığını bildiriyorum. Ayrıca şiddet eylemleri düzenleyen gruplar, evime saldırı düzenledi. Darbeciler, hukukun üstünlüğünü yerle bir ediyor.”

Öte yandan, sağcı Santa Cruz Sivil Komitesi Başkanı Luis Fernando Camacho da Morales hakkında yakalama kararı çıkarıldığını doğruladı.

Camacho, Twitter hesabından, “Güvenlik güçleri saklandığı yerde, Chapre’de Morales’i arıyorlar. Askerler, başkanlık uçağına el koydular” paylaşımında bulundu.

Bolivya’nın Cochabamba, Sucre ve Santa Cruz kentlerinde sokağa çıkan ve yerli halka saldırıda bulunan darbe yanlıları Morales’in istifasının ardından kutlamalara başladı.

Darbe yanlıları Bolivya’nın çok halklılığını (yerli halkları) temsil eden, halkın “whipala” adıyla andığı bayrakları yakarken; Morales’in evinin yağmalandığı görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hasankeyf'te zırhlı araç devrildi: Asker ve korucular yaralandı
Sonraki Haber
Gezici Film Festivali 25. yılında yola çıkıyor