Ana SayfaDünyaBritanya’da erken seçim için kampanya dönemi başladı

Britanya’da erken seçim için kampanya dönemi başladı

HABER MERKEZİ – Britanya’da parlamentonun feshiyle birlikte, 12 Aralık’ta yapılacak erken genel seçimler için kampanya dönemi bugün resmen başladı.

Britanya’da halklar 12 Aralık’ta genel seçimler için sandık başına gidecek.

Seçimlerde, 650 sandalyeli Britanya parlamentosunun üyeleri belirlenecek.

Parlamenterler, Londra merkezli parlamentonun iki meclisinden biri olan Avam Kamarası için seçiliyor.

Kampanya dönemi başlıyor

Dün gece yarısından sonra parlamentonun feshiyle birlikte, genel seçimler için kampanya dönemi de bugün resmen başladı..

Muhfazakar Parti’nin lideri olan Başbakan Boris Johnson, Buckingham Sarayı’nda Kraliçe Elizabeth ile buluşarak, seçim döneminin başlangıcını ilan etti.

Johnson, partisinin parlamentoda çoğunluğu elde etmesi halinde Brexit’i “günler içerisinde” hayata geçirilebileceğini belirtti ve Britanya’nın Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasının ardından ülkeye “yüz milyarlık yatırımların akacağını” savundu.

Seçim manifestosunda ‘fırsat eşitliği’ sözü de veren Johnson, ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin seçimleri kazanması halinde ülkede belirsizliğin devam edeceğini öne sürdü.

İşçi Partisi ne yapacak?

İşçi Partisi’nin ise bugün 10 politika sıralayarak seçim vaatlerini açıklaması bekleniyor.

Partinin lideri Jeremy Corbyn’in yapacağı bir konuşmayla “gerçek bir değişim” sözü vermesi bekleniyor.

İşçi Partisi’nin iktidara gelmesi halinde ilk 3 ay içinde AB ile makul bir anlaşmaya varma ve 6 ay içinde de bu anlaşmayı halkın oyuna sunma vaadini yinelemesi bekleniyor.

Ayrıca İşçi Partisi’nin, ücretsiz çocuk bakımı, üniversite harçlarının kaldırılması, sağlık sisteminin iyileştirilmesi ve en üst gelir dilimindeki yüzde 5 için vergi oranının artırılması vaatlerini sıralaması öngörülüyor.

Diğer yandan Liberal Demokratlar, Salı günü seçim kampanyalarını başlatmış, parti lideri Jo Swinson seçimlerin “deprem benzeri bir değişim anı” olabileceğini söylemişti.

Previous post
ABD'de Halkbank Davası: 2'nci duruşmada neler oldu?
Next post
İki ilde ev baskınları: Aralarında HDP'lilerin de olduğu altı kadın gözaltında