Ana SayfaDünyaBritanyalı ‘süper zenginler’in korkusu: İşçi Partisi seçimi kazanırsa ülkeyi terk ederiz

Britanyalı ‘süper zenginler’in korkusu: İşçi Partisi seçimi kazanırsa ülkeyi terk ederiz

HABER MERKEZİ – Britanya’da 12 Aralık’ta yapılacak erken genel seçimde Jeremy Corbyn’in liderliğindeki İşçi Partisi’nin kazanması halinde “süper zenginler” olarak adlandırılan varlıklı kesimlerin ülkeyi terk edecekleri açıklandı. Buna gerekçe ise, ödeyecekleri vergilerin yükseltilmesi ihtimali.

Britanya’nın Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma sürecinin (Brexit) 31 Ocak 2020’ye ertelenmesinin ardından parlamento 12 Aralık’ta erken genel seçime gitme kararı almıştı.

Ülkede yapılan son anketlere göre Muhafazakar Parti yüzde 37, İşçi Partisi yüzde 22, Liberal Demokrat Parti yüzde 19, Brexit Partisi yüzde 11, Yeşil Parti yüzde 7 ve İskoçya Ulusal Partisi yüzde 4 oy alıyor.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn partisinin “gerçek bir değişim amacıyla, şu ana kadar ülkenin gördüğü en radikal ve etkili kampanyayı yürüteceklerini” söyledi.

“İşçi Partisi’nin kazanması tehdit”

İşçi Partisi’nin seçimi kazanması halinde “süper zenginler” olarak adlandırılan varlıklı kesimlerin ülkeyi terk edecekleri açıklandı.

Britanya basınına konuşan bu kişilerin avukat ve muhasebecileri, onlar için “Brexit’in değil İşçi Partisi’nin kazanmasının tehdit olduğunu” belirterek, Jeremy Corbyn’nin iktidara gelmesi durumunda “bir kaç dakika içinde” ülkeden ayrılmaya hazırlanacaklarını söyledi.

Boodle Hatfield hukuk firmasından Geoffrey Todd, Corbyn’in seçilmesi halinde müvekkilerinin varlıklarını birkaç dakika içinde başka ülkelere transfer edeceğini duyurdu.

Todd, müşterilerinin İşçi Partisi iktidarında yüksek varlık vergisi ödemekten endişe ettiklerini ifade etti.

“Adil bir toplumda milyarderler olmamalı”

İşçi Partisi’nin bildirisine göre yıllık 80 bin sterlinden fazla kazananların yüzde 45, yıllık 123 bin sterlinden fazla kazanan kişilerin ise yüzde 50 vergi ödemesi öngörülüyor.

Mevcut kanunlara göre en yüksek vergi oranı yüzde 45. Bunu da yıllık 150 bin sterlinden fazla kazananlar ödüyor.

İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn 1 Kasım’da Twitter üzerinden “Britanya’da 150 milyarder varken 14 milyon insan yoksulluk çekiyor. Adil bir toplumda milyarderler olmamalı, yoksulluk olmalı” demişti.


Karınca, Euronews
Previous post
Edirne'de şüpheli kadın ölümü
Next post
Petrol savaşları ve 21. yüzyılın Skyes-Picot’u – Hasan Doğan