Ana SayfaDünyaBu kez de Kürt Toplumu Başkanı’na: Almanya’da siyasilere ölüm tehditleri

Bu kez de Kürt Toplumu Başkanı’na: Almanya’da siyasilere ölüm tehditleri

HABER MERKEZİ – Yeşiller Partili Cem Özdemir ve Devlet Bakanı Michael Roth’dan sonra Almanya Kürt Toplumu Başkanı Ali Ertan Toprak da ölümle tehdit edildi.

Almanya’da siyasileri hedef alan ölüm tehditlerinin yankısı sürüyor.

Dün de Almanya Kürt Toplumu Başkanı Ali Ertan Toprak’ın tehdit edildiği bir mektup aldığı açıklandı.

Almanya Kürt Toplumu Başkan Yardımcısı Mehmet Tanrıverdi, Toprak’ı hedef alan ölüm tehdidini “çok ciddiye” aldıklarını söyledi.

Suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Tanrıverdi, güvenlik makamlarına gerekli önlemleri alma çağrısı yaptı.

DW Türkçe’nin haberine göre tehdit yazısının “Sieg Heil! Heil Hitler” imzası taşıdığı bilgisini paylaşan Almanya Kürt Toplumu, bunun dikkatlerin Neonazilere çevrilmesine yol açtığına işaret etmekle birlikte “tehdidin arkasında Türk milliyetçilerinin olma ihtimalinin de dışlanamayacağına” dikkat çekti.

Tanrıverdi, “Hiçbir şeyin ve hiç kimsenin, Almanya’da da ifade özgürlüğümüzü elimizden almasına izin vermeyeceğiz, bu özgürlüğümüzü Almanya’da savunup, koruyacağız” diye konuştu.

Almanya Devlet Bakanı da tehdit edilmişti

Michael Roth

Geçen hafta Yeşiller Partili Cem Özdemir ve yine Yeşiller Partili olan Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth’u hedef alan ölüm tehditleri Almanya’nın gündemindeydi.

Almanya’nın Avrupa Birliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth da ölümle tehdit edildiğini duyurmuştu.

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisini hedef alan sert eleştirileriyle tanınan Sosyal Demokrat Partili Roth, iki hafta önce aldığı, ölümle tehdit edildiği e-postayı Twitter üzerinden paylaşmıştı.

Gelen yazıda “vurulacak kişiler listesinde yer aldığı” belirtilen Roth, bu tür tehditleri görmezden gelme, küçümseme eğilimine son verilmesi gerektiğini vurgulamış, “Artık buna son vermeliyiz. Sözler eyleme dönüşebilir” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan adli suçlardan hüküm giymiş üç hasta tutuklunun cezasını kaldırdı
Sonraki Haber
İyi paçavralar – Elend Aydın