Ana SayfaPolitikaBuldan: Cinsiyetçi iktidarlara karşı her yerde direnelim

Buldan: Cinsiyetçi iktidarlara karşı her yerde direnelim

HABER MERKEZİ – 25 Kasım dolayısıyla partisinin Kadın Grubu Toplantısı’nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, eşbaşkanlık sistemi için ‘mor çizgimizdir’ dedi ve kadınlara çağrı yaptı: “Kadınların kazanımlarına el koymaya çalışan cinsiyetçi iktidarlara karşı her yerde direnelim.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla toplanan Kadın Grubu Toplantısı’nda konuştu.

“Kadına yönelik şiddetle mücadele haftasındayız. Ne yazık ki kadına yönelik şiddetin dünya ölçeğinde en yüksek düzeylerde yaşandığı bir ülke gerçekliğine sahibiz” diyen Buldan, erkekler tarafından işlenen kadın cinayetlerine ilişkin veriler paylaştı.

Pervin Buldan, “2016’da 304, 2017’de 353, 2018’de 280, 2019’da ise 299 kadın öldürüldü. Son 3 yılda bin 236 kadın katledildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın 13 Kasım’da Beyaz Saray’da bir araya geldiği toplantıya dair görüşlerini de paylaşan Buldan, şunları söyledi:

“Kadınlar mücadelesiyle bütün dünyayı tehdit eden IŞİD karanlığını yenmiş, aydınlık geleceğin yolunu açmıştır. Dünya halklarına ve tüm dünya kadınlarına böylesi kıymetli bir kazanım hediye etmiştir.
“Geçen hafta Erdoğan Amerika’da Trump’la bir görüşme yaptı. İki erkek zihniyet kafa kafaya vermiş halklar, ülkeler adına karar vermeye çalışıyorlar! Dünya barışı mı gündemlerinde? Hayır. Halkların huzur ve refahı mı gündemlerinde hayır!”

31 Mart yerel seçimlerinin ardından HDP yönetimindeki belediyelere ardı ardına atanan kayyumlara ilişkin ise Buldan, “Üç büyükşehir belediyemizle birlikte toplam 24 belediyemize kayyım atanmış, belediye eş başkanlarımız görevden uzaklaştırılıp tutuklanmıştır. Tutuklanan 8, görevden uzaklaştırılan 10 kadın belediye eş başkanımız bulunmaktadır” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bu iktidar darbecidir! İrade hırsızıdır. Gece yarısı hırsız gibi belediyelerimize girip talan ediyorlar.
“Eşbaşkanlık mor çizgimizdir asla ve kata vazgeçmeyeceğiz! Kadınlar bu iktidarın korkulu rüyası olmaya devam edecektir.
“Biz kadınlar; bu ülkeyi S400 kafasına, savaş mantığına teslim etmeyeceğiz. Buradan söylüyoruz: Çözüm; tek başkanlık değil, eşbaşkanlıktır!”

Buldan son olarak ülkenin dört bir yanındaki kadınlara seslendi:

“Kadınlara yöneltilen şiddetin karşısında hep beraber duralım. Kadınların kazanımlarına el koymaya çalışan cinsiyetçi iktidarlara karşı her yerde direnelim.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan S-400 açıklaması: Geri adım atmayacağımızı Trump'a anlattık
Sonraki Haber
Çocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bırakan erkek serbest