Ana SayfaGüncelBuldan: Onların Kasım darbeleri varsa halklarımızın Haziran direnişleri var

Buldan: Onların Kasım darbeleri varsa halklarımızın Haziran direnişleri var

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Buldan, partisine yönelik baskılara karşı ‘mücadeleye devam’ mesajı verdi, “Onların Kasım darbeleri varsa halklarımızın Haziran direnişleri var” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 4 Kasım 2016 tarihinde partisinin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin tutuklanmasının yıl dönümü, partisine yönelik baskılar ve belediyelere kayyum atanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Buldan, HDP’nin tüm baskılara karşın ayakta kalmaya devam edeceğini ve kesintisiz mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

“HDP bir mücadele deryasıdır. HDP demokratik siyasal mücadelesiyle bu topraklarda yaşayan tüm halkların, kimlik ve inançların, ezilenlerin, kadınların, gençlerin umudu ve cesaret kaynağıdır.
“4 Kasım darbesini yapanların hedefi HDP’yi ve demokratik siyaseti bitirmek, halkların demokrasi ve özgürlük umutlarını tüketmekti. Demokratik kazanımları, kadın mücadelesini bitirmekti. Bitiremediler, bitiremeyecekler!”

Halkın 4 Kasım’a yanıtını 16 Nisan, 24 Haziran, 31 Mart ve 23 Haziran’daki seçimlerde en güçlü şekilde verdiğini belirten Buldan, “Onların Kasım darbeleri varsa halklarımızın Haziran direnişleri var. HDP zindanlara sığmaz. Bu halk zindanlara sığmaz” dedi.

31 Mart seçimlerinin ardından HDP yönetimindeki üçü büyükşehir olmak üzere 15 belediyenin “gasp edildiğini” söyleyen Buldan, “Kayyım gaspıyla halkın seçme, seçilme ve yönetme hakkı ortadan kaldırılmıştır. ‘Kürtler seçemez, seçilemez, seçse bile yönetemez, yönettirmeyiz’ denilmektedir. Kayyımların anlamı budur” dedi ve ekledi:

“Hem milyonlarca Kürt seçmenin oyunu hiçe sayacaksınız hem de utanmadan ‘Bizim Kürtlerle bir sorunumuz’ yok diyeceksiniz. Siyaset tarihi böylesine ikiyüzlü, sahtekâr bir zihniyeti daha önce hiç görmedi. Türkiye böyle bir ikiyüzlülüğü ve sahtekarlığı AKP hükümetiyle gördü.”

HDP İstanbul kongresi

Partisinin İstanbul İl Örgütü’nün 3 Kasım’da gerçekleştirdiği kongreye de değinen Buldan, “Hafta sonu halkımızın büyük ve görkemli katılımıyla İstanbul kongremizi gerçekleştirdik. Onca baskıya rağmen partimiz HDP gerçekleştirdiği kongrelerle daha da güçleniyor, daha da büyüyor” dedi.

Previous post
Erdoğan'a göre “eğitim bütçede hep ilk sırada”
Next post
Kocaeli'de kimya fabrikasında patlama: Üç işçi yaralandı