Ana SayfaGüncelBuldan ve Temelli hakkında soruşturma

Buldan ve Temelli hakkında soruşturma

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli hakkında 3 Kasım’da İstanbul Kongresi’nde yaptıkları konuşmalar gerekçe gösterilerek, “örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Temelli soruşturma açılmasına tepki göstererek, “Yaptıkları altında ezilenler yaptıklarını gizlemek için HDP’ye saldırıyorlar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli hakkında soruşturma başlatıldı.

Habertürk’ten Serdar Kulaksız’ın haberine göre soruşturmanın gerekçesi, Buldan ve Temelli’nin 3 Kasım Pazar günü HDP’nin İstanbul 3. Olağan Kongresi’nde yaptıkları konuşmalar.

HDP eş genel başkanlarının “örgüt propagandası yaptıkları” iddia ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Buldan ve Temelli hakkındaki dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği belirtildi.

Temelli: Bu soruşturmalar susmamıza yönelik bir tehdit

Söz konusu soruşturma ile ilgili açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, “Yaptıkları altında ezilenler yaptıklarını gizlemek için HDP’ye saldırıyorlar. Bizler hakikatin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Temelli, içinde bulundukları durumun yaşadıklarının özeti olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ağzımızı her açtığımızda yeni bir soruşturma başlatılıyor. Bu yargının talimatla çalıştığının göstergesi. Ancak yargı talimatla çalışma noktasını da geçti. Artık her durumda kendilerine vazife çıkarır bir haldeler.
“Nerede iktidarı ve politikalarını eleştirsek soruşturma açılıyor. Bu soruşturmalar susmamıza, sinmemize yönelik bir tehdit. Ortada yargı konusu dahi olabilecek bir durum yok. Bizler her şeye rağmen hakikatin sesi olmaya devam edeceğiz.”

Daha önce de açılmıştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 10 Ekim’de Temelli ve Buldan hakkında, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik operasyonuyla ilgili yaptıkları açıklamaları gerekçe göstererek soruşturma başlattığını açıklamıştı.


HDP İstanbul eşbaşkanlığına Bulut ve Avcı seçildi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avustralya'da onlarca noktada yangın: En az üç kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
İnsan beyninin 'harikalar diyarı'na yolculuk: “NöroLojik”