Ana SayfaToplumsal CinsiyetBursa’da Suriyeli kadın ve annesini öldürmekten yargılanan erkeğe tahliye

Bursa’da Suriyeli kadın ve annesini öldürmekten yargılanan erkeğe tahliye

HABER MERKEZİ – Bursa’da Suriyeli Hayat ve annesi Sabah Meşail isimli kadınları öldürmekten yargılanan tutuklu sanıklardan Khaled Jarad, ‘suç vasfının değişme ihtimaline’ karşı tahliye edildi.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşayan Suriyeli 30 yaşındaki Hayat Meşail ve 54 yaşındaki annesi 9 Nisan’da evlerinde öldürülmüş halde bulunmuştu.

Görgü tanıklarının anlatımları üzerine Hayat Meşail’in dini nikahla evli olduğu Ali Hattap ve cinayeti birlikte işlediği belirtilen Khaled Jarad gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

İki erkek hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşması Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Funda Mine Akdoğan ile tutuklu sanıklar Ali Hattab ve Khaled Jarad katıldı.

Duruşmada çiftin Hayat Meşail ile Hattab’ın çocuğu da tanık olarak dinlendi.

Ardından söz alan Hattab, cinayetleri işlemediğini iddia etti.

Diğer tutuklu sanık Khaled Jarad da “Ali, akşam saatlerinde beni arayarak, alkol ve sigara alıp evlerine gitmemi istedi. Eve girmemle birlikte polisler geldi. Ali, kaçmaya başladı. Beni iki polis yakaladı. Cinayetlerle ilgim yok” diyerek, tahliyesini istedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, iki sanığın da cezalandırmasını istedi.

Mahkeme, Khaled Jarad’ı ‘suç vasfının değişme ihtimaline’ karşı, yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiriyle tahliye etti.

Ali Hattab’ın ise tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, olay yerinde fotoğraf çektiği iddia edilen Jarad’ın cep telefonun incelenmesini isteyerek, duruşmayı erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Morales'in 'darbe tüccarı' dediği Áñez, Bolivya'yı yöneteceğini ilan etti
Sonraki Haber
Rolling Stone'nun seçimiyle: Tüm zamanların en iyi 30 korku dizisi