Ana SayfaÇalışma YaşamıCami inşaatında iskele çöktü, bir mühendis yaşamını yitirdi

Cami inşaatında iskele çöktü, bir mühendis yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Antep’te bir cami inşaatında çalışan mühendis Korkut Küçükcan, çöken iskelenin altında kalması sonucu hayatını kaybetti.

Antep’in Şahinbey ilçesindeki Akkent Camisi inşaatında çöken iskelenin altında kalan ve yaklaşık 33 saatin ardından yaralı bulunduğu bildirilen inşaat mühendisi Korkut Küçükcan yaşamını yitirdi.

İş cinayeti, önceki gün saat 15.40 sıralarında yaşandı.

Cami inşaatında iskelenin çökmesi sonucu başlatılan arama kurtarma çalışmalarının yaklaşık 33’üncü saatinde bulunan Küçükcan, ambulansla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin’in gazetecilere yaptığı açıklamaya göre, Küçükcan olay yerinde yaşamını yitirdi.

Zengin, “Kendisinin acile getirildiğinde ilk değerlendirmemizde vefatının üzerinden belirli bir süre geçtiğini düşünmekteyiz. Ama bu sürenin ne kadar olduğuyla ilgili konu, adli tıpta yapılacak incelemeler sonucunda belli olacak” dedi.

Mühendisin ölüm nedeniyle ilgili soru üzerine ise Zengin, “Oldukça fazla miktarda iskele malzemesinin üstüne düşmesiyle yüzlerce kilo ağırlık oluşmuş. Başta baş bölgesi olmak üzere, vücudunun çeşitli bölgelerinde ezilmeler oluşmuştu. Otopsi kesin sonucu verecektir ama muhtemelen kafa travmasına bağlı ölümün gerçekleştiğini düşünmekteyiz” yanıtını verdi.

“İskele, 4 sene önceki iskele”

Diğer yandan arama-kurtarma çalışmalarına katılan işçilerin Evrensel gazetesine verdikleri demeçler ihmali gözler önünde serdi.

İnşaatın 2012’de başladığını, daha sonra durduğunu belirten işçiler, “İskele, 4 sene önceki iskele. Güneşi yedi, yağmuru yedi, çürüdü. Sonucunda bu oldu” dedi.

Previous post
Aksaray'da yolcu otobüsü devrildi: Bir kişi öldü, onlarca yaralı var
Next post
Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 22 Kasım’da başlıyor