Ana SayfaCezaevleriCezaevlerinde hak ihlalleri: Fotoğrafta en fazla üç kişi olacak

Cezaevlerinde hak ihlalleri: Fotoğrafta en fazla üç kişi olacak

HABER MERKEZİ – HDP’li Günay’ın cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin raporunda; çıplak arama, fiziki işkence, tedavi hakkının engellenmesi, hasta tutukluların aç kalması gibi bir dizi ihlalin yanında, tutuklulara mektup içinde gelen fotoğraflarda bulunun kişi sayısının üç kişiden fazla olduğu gerekçe gösterilerek el konulmasına da yer veriliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyon üyesi ve Mardin Milletvekili Ebru Günay, cezaevlerinden kendilerine ulaşan hak ihlallerini raporlaştırdı.

Raporda; Sincan Kadın Kapalı Cezaevi, Elazığ Cezaevi, Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi, Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi, Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi, Balıkesir Cezaevi, Adana Kürkçüler Cezaevi ve İzmir Ödemiş Cezaevi’nde yaşanan ihlallere yerildi.

Cezaevlerindeki çplak arama, kötü muamele ve işkence, tedavi hakkının engellenmesi, hasta tutukluların aç kalması, radyo-televizyon ile gazete-dergi ve kitap verilmemesi gibi bir dizi ihlaller raporda yer aldı.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi yönetiminin tutuklulara mektup içinde gelen fotoğraflarda bulunun kişi sayısının üç kişiden fazla olduğu gerekçe gösterilerek el konulduğu da raporda yer verilen bilgilerden.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde yer alan diğer ihlaller ise; radyolara “Bakanlık talimatı” denilerek el konulması, kitapların kapaklarının kalınlıkları bahane edilerek çoğu kitabın toplatılması (Kuran-ı Kerim de dahil), disiplin cezaları, kantin sorunu şeklinde sıralandı.


Raporda diğer cezaevlerindeki hak ihlallerine BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Muş'ta 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı
Sonraki Haber
Byung-Chul Han’ın ‘Psikopolitika’sı üzerine – Cengizhan Kaptan