Ana SayfaGüncelCHP’den ‘siyanür’ önergesi

CHP’den ‘siyanür’ önergesi

HABER MERKEZİ – CHP’li vekil Sevda Erdan Kılıç, İstanbul ve Antalya’da siyanür kullanımından yaşanan ölümlerin ardından Meclis’e araştırma önergesi vererek, siyanür satışının zorlaştırılması, kontrol altına alınmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekili Sevda Erdan Kılıç, siyanür gibi zehirli kimyasal maddelerin, başta internet olmak üzere birçok yerde satışının zorlaştırılması, kontrol altına alınması amacıyla Meclis’e araştırma önergesi verdi.

Önergede, insan sağlığı açısından son derece tehlikeli olan siyanürün, birçok endüstri kolunda ve madencilikte kullanıldığı hatırlatıldı.

Siyanürün, internet üzerinden beyanla satın alınabildiği, bunun için yazılı yetki belgesi aranmadığı da ifade edildi.

Ne olmuştu?

İstanbul ve Antalya’da yaşayan üç aile siyanür kullanarak yaşamına son vermişti.

İstanbul’un Fatih ilçesinde, dört kardeş 5 Kasım Salı günü kapısına “Dikkat siyanür var” yazılı not astıkları evlerinde ölü bulunmuştu.

48 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, 54 yaşındaki Oya Yetişkin, 56 yaşındaki Yaşar Yetişkin ve 60 yaşındaki Kamuran Yetişkin’e yapılan ön otopside, kardeşlerin siyanür kullandıkları ortaya çıkmıştı.

Antalya’da da 8 Kasım günü, 36 yaşındaki baba Selim Şimşek ile 38 yaşındaki anne Sultan Şimşek’in çocukları 9 yaşındaki Ceren ile 5 yaşındaki Ali Çınar’ın cansız bedenlerini bulunmuştu. Evde siyanür bulgusuna rastlanmıştı.

15 Kasım’da ise İstanbul Bakırköy’de bir evde biri çocuk üç kişinin cansız bedeni bulunmuş, burada da yapılan incelemelerde siyanür bulgusuna rastlanmıştı.

İntihar vakalarının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir araştırma komisyonu kurduklarını açıklamıştı.


Selim Şimşek’in ‘intihar mektubu’nun ardından üç belediye çalışanına soruşturma

Bir haftada iki öğretmen yaşamına son verdi

Artan intihar vakalarının ardından bakanlık araştırma komisyonu kurdu

Artan intihar vakaları: HDP Meclis araştırması istedi

RTÜK’ten ‘intihar haberi’ açıklaması: Aşırı dramatize ediliyor, özendirici etkisi unutulmamalı




Önceki Haber
Avukat kadına cinsiyetçi ifadeler kullanan hakim göreve iade edildi
Sonraki Haber
Adana'da IŞİD operasyonu: Dört kişi gözaltında