Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bırakan erkek serbest

Çocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bırakan erkek serbest

HABER MERKEZİ – Adana’da çocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bırakan erkek, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Adalet istediğini vurgulayan çocuğun annesi, “Aşiretimiz olayın üstünü kapatmaya çalışıyor. Eşim de şikayetimi geri çekmem için sürekli beni tehdit ediyor” dedi.

Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki bir kız çocuğu, 4 yaşından beri babası A.K. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını belirten bir not yazarak, evi terk etti.

Ardından öğrenim gördüğü imam hatip lisesine giden çocuk, rehber öğretmenine durumu anlattı.

Rehber öğretmenin polise haber vermesi üzerine çocuk koruma altına alınarak Sevgi Evi’ne yerleştirildi.

Evdeki notu bulan çocuğun annesi de polise, A.K. hakkında şikayette bulundu.

Savcılıkta ifadesi alınan A.K., “Eşim okulu ‘şirk’ olarak görüyor ve kızımı göndermek istemiyordu. Bundan 15 gün önce kızım beni aradı ve ‘Beni okula göndermezsen sana çok kötü şeyler yapacağım’ dedi. Bu yüzden iftiraya uğradım” iddiasında bulundu.

DHA’nın haberine göre A.K., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

‘Şikayetçi olmamam için tehdit ediliyorum’

Maddi durumu olmadığı için boşanma davası açamadığını söyleyip, çocuklarıyla bir akrabasının yanına yerleşen kadın, A.K.’nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

“Diğer 2 kızım okuyor. Okulu şirk olarak görsem, onların okumasına neden izin vereyim? Çocuğumu küçüklüğünden bu yana istismarda bulunuyormuş. Bir öz baba bunu nasıl yapabilir? Ben bunu daha önce sezmiştim, ama emin değildim. Sürekli beni diğer çocuklarımla bir yerlere gönderiyordu. ‘Ağabeyine git, komşuya git, tekstil işine gir’ diyordu.
Kızım ile yalnız kalmak istiyordu hep. Kendisi işsiz bir zamanında 4 ay evde oturdu, yapmadığı işkence kalmamış. O sırada ben tekstilde çalışıyordum, temmuzun sıcağında eve geldiğimde evlerin pencereleri, perdeleri kapalı görüyordum. Evde pervane bile yok. Çocuğumun geleceğini mahvetti. Adaletin sağlanmasını istiyorum. Aşiretimiz bu olayın üstünü kapatmaya çalışıyor. Eşim de dışarıda rahatça gezdiği için şikayetimi geri almam konusunda beni tehdit ediyor.”
Previous post
Buldan: Cinsiyetçi iktidarlara karşı her yerde direnelim
Next post
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: ABD'ye gittin ne elde ettin?