Ana SayfaÇalışma YaşamıDersim Belediyesi’nden kadın çalışanlara regl izni

Dersim Belediyesi’nden kadın çalışanlara regl izni

HABER MERKEZİ – 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Dersim’de alanlara çıkan kadınlar önerilerini sıraladı. Dersim Belediyesi ise kadın çalışanlara bir günlük regl izni verme kararı aldığını duyurdu.

Dersim’de kadınlar, Dersim Kadın Platformu öncülüğünde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne ilişkin Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

“Eşit ve özgür bir yaşam için hayatlarımıza ve haklarımıza sahip çıkalım” pankartı açan kadınlar adına açıklamayı Dersim Kadın Platformu Üyesi Şükran Yılmaz yaptı.

Yılmaz açıklamasında kadın cinayetlerine dikkat çekti, son 17 yılda 15 binin üzerinde kadının öldürüldüğünü belirtti.

Kadına yönelik her türlü şiddeti önleyen, kadını koruyan yasal düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini dikkati çeken Yılmaz, Kadın ve Eşitlik Bakanlığı’nın kurulmasını önerdi. Diğer önerilerini de şöyle sıraladı:

  • İş yerinde şiddeti, ayrımcılığı ve mobbingi önleyen düzenlemeler yapılmalı
  • Kadın istihdamında tek seçenekmiş gibi sunulan esnek, güvencesiz, kayıt dışı ve taşeron çalıştırmaya, kiralık işçilik uygulamasına son verilmeli
  • Eşit işe eşit ücret sağlanmalı
  • Kadınlar için daha fazla yoksulluk, şiddet, göç ve ayrımcılık anlamına gelen savaş politikaları son bulmalı
  • Açıklamanın ardından kadınlar zılgıtlar eşliğinde halay çekti.

Dersim Belediyesi’nden regl izni

Dersim Belediyesi Kadın Meclisi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu da kadın çalışanların bir günlük regl izni verme kararı aldı.

Komisyon kadın çalışanların kendileri tarafından belirlenen bir günde ‘regl’ izni kullanması yönünde karar aldı.

Karar, belediye meclisince kabul edildi. Karar, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Dersim Şube Başkanı Şükran Yılmaz ile Belediye Başkan Yardımcısı Canan Ay Doğan tarafından düzenlenen protokol ile imza altına alındı.

Belediye Kadın Meclisi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu alınan kararı şu açıklamayla duyurdu:

“Belediyenin tüm hizmetlerinin ve gerçekleştireceği projelerin, her türlü ayrımcılığa karşı cinsiyet eşitliğini esas alacak biçimde dizayn edilmesine katkı sunmak için kadın meclislerimiz ve komisyonumuz bu çalışmışlarını sürdürüyor. Bu anlamda toplumsal cinsiyet eşitliği ilkemize dayanarak kadınlar kadın çalışanlarımıza her ayın belirledikleri bir günü menstrüasyon (regl) izni verme kararı almış bulunmaktayız.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İklim krizi: Küresel ısınmaya yol açan sera gazı salımı rekor seviyede
Sonraki Haber
Kadınlar polis ablukasındaki İstiklal'den haykırdı: Artık yeter!