Ana SayfaGüncelDev-Lis: Rabia Naz cinayetinin takipçisiyiz, gözaltındaki arkadaşlarımızı serbest bırakın

Dev-Lis: Rabia Naz cinayetinin takipçisiyiz, gözaltındaki arkadaşlarımızı serbest bırakın

HABER MERKEZİ – Rabia Naz Vatan cinayetinin aydınlatılması için eylem yapan üyelerinin darp edilerek gözaltına alınmasını Çağlayan Adliyesi önüne protesto eden Dev-Lis, cinayetin takipçisi olacaklarını belirterek, gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018’de şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz Vatan cinayetine dikkat çekmek için Devrimci Liseliler (Dev-Lis) üyeleri dün Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yapmak istedi.

Açıklama yapacakları sırada Dev-Lis üyelerine müdahale eden polis üç kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Darp edilerek gözaltına alınan üyelerine ilişkin Dev-Lis Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaparak gözaltıları protesto etti.

“Rabia Naz için adalet çocuklar uyurken susulur ölürken değil” pankartının açıldığı açıklamada “Yaşasın Devrimci Liseliler”, “Rabia için adalet herkes için adalet” sloganları atıldı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil de katıldı.

Dev-Lis: Örtbas edilmeye çalışılıyor

Burada açıklama yapan Dev-Lis üyesi Samet Karaca, Rabia Naz Vatan cinayetinde ambulans kamera kayıtlarının silinerek, delillerin karartıldığına ve olayın örtbas edilemeye çalışıldığını vurguladı.

Dün Dev-Lis üyesi üç arkadaşlarının Taksim Meydanı’nda Rabia Naz için yaptıkları esnada gözaltına alındığını hatırlatan Karaca, “Hukuksuzluk, adaletsizlik, ikiyüzlülük devlet tarafından sergilenmiştir” dedi.

Rabia Naz için Taksim Meydanı’nda yapılan eylemde gözaltına alınan Dev-Lis üyelerine yasadışı örgüt propagandası yapmak suçlamasıyla soruşturma açıldığını aktaran Karaca, “Eğer bir terör örgütü arıyorsanız 11 yaşında bir çocuğun ölümünü örtbas etmek isteyen çeteye ve örgütlü kötülüğe bakmanız yeterli olacaktır” diye konuştu.

Karaca, Rabia Naz Vatan davasının takipçisi olacaklarını vurguladı.

HDP’li Piroğlu: Devlet kimi koruyor?

Ardından söz alan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ise 1990’lı yılların kayıpların ve yargısız infazların üstünün örtüldüğü bir dönem olarak tarihe geçtiğini belirtti ve “Ne yazık ki benzer bir süreç yeniden yaşatılmaya çalışılıyor” dedi.

Piroğlu, “Ucu iktidarın milletvekillerine, memurlarına dokunan bütün suçlar gizleniyor ve üstü örtülüyor” diye belirtti.

AKP’li bir milletvekilinin evinde ölü bulunan Nadira Kadirova’nın da tıpkı Rabia Naz cinayeti gibi üstünün kapatılmaya çalışıldığını vurgulayan Piroğlu, şunları söyledi:

“Onların ölümünden beri cinayetlerin açığa çıkarılması için çaba gösterilmiyor. TBMM’de Rabia’nın cinayetinin araştırılması için komisyon kuruldu. Kurulduktan hemen sonra Rabia’nın babası ve araştırma yapan gazeteciler gözaltına alınmıştır. Soruyoruz, devlet neden korkuyor, kimi korumak istiyor ve neden cinayetleri açığa çıkarmak için çaba gösterenleri hedef alıyor.”

Yeşil: Eylemci öğrencilere sahip çıkılmalı

ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil ise gözaltına alınanlardan 2 kişinin 18 yaşın altında olduğu ve onların serbest bırakıldığını diğerinin ise adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edildiğini aktardı.

Çürümüş olsa bile ülkede bir yasanın olduğunu dile getiren Yeşil, “Anayasanın 34’üncü maddesi önceden izin alınmaksızın herkesin dilediği yerde basın açıklaması yapmasına imkan tanıyor. Bu doğrultuda sayısız mahkeme kararı var ve kamuoyunun dikkatini çekmek için eylem yapabilirsiniz. Kamuoyu cinayetlerin aydınlatılması amacıyla yasal hakkını kullanan öğrencilere sahip çıkmalıdır” diye konuştu.


MA

Previous post
Zeugma Film Festivali “Sinema Bir Şenliktir” temasıyla başlıyor
Next post
Tiyatro sanatçısı Jale Birsel hayatını kaybetti