Ana SayfaEkolojiDipsiz Göl’de define kazısına izin veren üç kişi açığa alındı

Dipsiz Göl’de define kazısına izin veren üç kişi açığa alındı

HABER MERKEZİ – Tahrip edilerek doğal yapısı bozulan ve suyu kuruyan Gümüşhane’deki Dipsiz Göl’de define kazısına izin veren üç kişi açığa alındı.

Yasal izinle yapılan define kazısıyla tahrip edilen, suyu kuruyarak doğal yapısı tamamen bozulan Gümüşhane’nin Dumanlı köyü sınırındaki Dipsiz Göl’de kazı işlemine izin verenler hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gümüşhane Valiliği tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında define kazısı için olumlu görüş bildiren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile Trabzon Müze Müdürlüğü görevlisi Yunus Ağa açığa alındı.

Bakanlık ve valilik müfettişlerinin kazı izni veren görevlilerin ifadelerini alacağı, ihmali görülen görevliler hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunacakları belirtildi.

Ne olmuştu?

Yaklaşık 12 bin yıllık olduğu tahmin edilen Dipsiz Göl’ün tahrip edilmesi tepki çekmiş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuya ilişkin çalışma başlattıklarını duyurmuştu.

Kurum, bölgenin “Doğal Sit Alanı” ilan edileceğini duyurmuştu.

Bakanlık ekiplerinin göl ve çevresindeki çalışmaları sürdürdüğünü belirten Kurum, ilk etapta bölgede bilimsel çalışmaların yapılacağını, ardından da göl ve çevresinin bozulan yapısının eski doğal haline kavuşturulması için gerekli tüm adımları atacaklarını ifade etmişti.

Previous post
SOHR: İdlib'de mülteci kampı bombalandı, en az 15 sivil öldü
Next post
Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği için çalışan avukat iki aydır tutuklu