Ana SayfaToplumsal CinsiyetDiyarbakır’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Festivali başladı

Diyarbakır’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Festivali başladı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da bulunan Dayanışmanın Kadın Hali Derneği, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Festivali düzenliyor. Festival, panelden tiyatro gösterimine dek pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Dayanışmanın Kadın Hali Derneği (DAKAH-DER) tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Festivali, 20 Kasım’da başladı.

Festival ile kadına yönelik şiddete karşı mücadele yöntemleri geliştirerek dayanışma ağını büyütmek ve nefret cinayetleri konusunda politika üreterek karar alıcıları etkilemek amaçlanıyor.

25 Kasım’da sona erecek olan festivalde panellerden film gösterimine, atölyelerden tiyatro gösterimine dek pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.

Gazete Duvar’dan Vecdi Erbay’a konuşan DAKAH-DER Başkanı Selda Şenol, festivali Berlin’deki Rosa Luxemburg Vakfı’nın maddi desteği ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

‘Mücadeleyi yas tutarak değil, kahkahalarımızla kazanacağız’

Şenol, “EĞİTİM-SEN, Mimarlar Odası, DTSO ve Mordem, Amed Şehir Tiyatrosu ise mekan desteğinde bulundu. Konserler ve paneller bu kurumların salonlarında gerçekleşecek” dedi.

“Kadın katliamlarının farkındayız ve buna karşı mücadele ediyoruz. Ancak yas tutarak değil, kahkahalarımızla bu mücadeleyi kazanacağız” diyen Şenol, festivale tüm kadınları davet ettiklerini ifade etti.

“Kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadelemizde, kahkahalarımız bizim için bir mücadele biçimidir, kazanılmış bir zaferdir. Bu festivalle, erkek zihniyetin kadını toplumdan ötekileştirmesine, baskısına ve şiddetine karşı sesimizi olabildiğince yükseltiyoruz. 20-25 Kasım tarihleri arası Diyarbakır’daki festivalimize tüm kadınları bu direnişin bir parçası olmaya davet ediyoruz.”

Festival programı

21 Kasım

17.00
Diren Bayan, Diren Ayol! (Panel)
Yer: Mimarlar Odası

22 Kasım

17.30
Ben Senin Bildiğin Erkeklerden Değilim (Film Gösterimi)
Yer: Dakah- Der

21.00 – Çile Çekme Halay Çek (Swingamed)
Yer: Mordem Sanat Merkezi

23 Kasım

14.00
Tak Sepeti Koluna Herkes Feminizmin Yoluna (Panel)
Yer: Eğitim-Sen 1 Nolu Şube

17.00 – Cinsel Şiddetle Mücadele Kavramları (Atölye)
Yer: Eğitim Sen 1 Nolu Şube

24 Kasım

17.00
Nefret Sizin Aşk Bizim Olsun (Panel)
Yer: Tahir Elçi Salonu

21.00 – Cadının Pohçası – Esmeray (Oyun)
Yer: Mordem Sanat Merkezi




Önceki Haber
Başkaya: Rejimi değiştirmekten başka şansımız yok
Sonraki Haber
Boşanma aşamasında olduğu kadını öldüren Hakkı Topçu'ya 'iyi hal' indirimi