Ana SayfaGüncelDört gazeteciye hapis cezası

Dört gazeteciye hapis cezası

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde yayımlanan haber ve köşe yazıları gerekçe gösterilerek yargılanan dört gazeteci 5’er ay hapis cezasına çarptırıldı. İshak Yasul, Kenan Kırkaya ve Özgür Paksoy’a verdiği cezanın hükmünün açıklamasını geriye bırakan mahkeme, Selman Keleş hakkında verilen cezayı ise erteledi.

Gazeteciler Selman Keleş, Özgür Paksoy, Aziz Oruç, Kenan Kırkaya, İshak Yasul ve Ersin Çaksu’nun kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 21 Ekim-1 Kasım 2016 tarihleri arasında yayımlanan nüshalarında yer alan çeşitli haberler ve köşe yazıları gerekçe gösterilerek yargılandığı davanın karar duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya yargılanan gazeteciler katılmazken, avukat Özcan Kılıç hazır bulundu.

Gazeteciler Ersin Çaksu ve Aziz Oruç hakkında çıkarılan yakalama emirlerinin henüz infaz edilmediği belirtildi.

Avukat Kılıç, müvekkillerinin beraatini, aksi bir durumda ise lehte olan hükümlerin uygulanmasını ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep etti.

Kararını veren mahkeme Aziz Oruç ile Ersin Çaksu’nun dosyalarının ayrılmasına hükmetti.

Mahkeme, gazeteciler İshak Yasul, Kenan Kırkaya, Özgür Paksoy ve Selman Keleş’e “Devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” gerekçesiyle 5’er ay hapis cezası verdi.

Yasul, Kırkaya ve Paksoy’a verdiği cezanın hükmünün açıklamasını geriye bırakan mahkeme, Keleş hakkında verilen cezayı ise erteledi.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesine 28 Mart 2018 tarihinde kayyum atanmış, 8 Temmuz 2018’de çıkarılan KHK ile de kapatılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Boşanma aşamasında olduğu kadını öldüren Dursun Çoban'a ağırlaştırılmış müebbet istemi
Sonraki Haber
Arnavutluk'taki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 40’a yükseldi