Ana SayfaToplumsal CinsiyetEcem Balcı’yı öldüren Süleyman Kara’ya ağırlaştırılmış müebbet

Ecem Balcı’yı öldüren Süleyman Kara’ya ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Gölcük’te 17 yaşındaki Ecem Balcı’nın öldürülmesine ilişkin davanın karar duruşmasında sanık Süleyman Kara’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Ecem Balcı’yı öldüren Süleyman Kara’nın yargılandığı davanın karar duruşması Kocaeli 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Tutuklu sanık Süleyman Kara’nın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı ve tutuksuz yargılanan sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak söz alan Ecem’in avukatı Aslıhan Şen, ilk mütalaaya karşı olduklarını, cinayetin tasarlanarak işlendiğini belirterek, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Baro Başkanı Bahar Candemir Gültekin de cinayetin tasarlanarak işlendiğini vurgulayarak, “Tüm sanıklar hakkında cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak ve herhangi bir indirim uygulanmaksızın belirlenmesini istiyoruz” dedi.

Ecem’in babası Gökhan Balcı da sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Kara’ya ağırlaştırılmış müebbet

Sanık Kara’nın avukatı ise müvekkilinin suçsuz olduğunu savunarak beraatini talep etti.

Suçunu inkar eden Süleyman Kara da “Ben bu kızın öldürüldüğüne inanmıyorum. Kendi kendini öldürmüş olabilir” iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, Süleyman Kara’yı ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Tutuksuz yargılanan sanıklara ise 6 aya varan cezalar verildi.

‘Başka Ecemler olmasın’

Duruşma sonrası açıklama yapan Gökhan Balcı, bu süreçte kendisine destek olanlara teşekkür etti, ‘Başka Ecemler olmasın’ dedi.

“Katil Süleyman Kara, kızımı öldürmüştür. Bütün delillerle ispatlanmıştır. Bu saatten sonra hücresinde ömrünün geri kalanını geçirecektir. Benim kızım da umarım mezarında rahat uyur. ‘Başka Ecemler olmasın’ diyoruz. Bu cümle artık klasik olmuş. Olmasın, inşallah olmaz. Buna yönelik cezalar ağırlaştırılır ve inşallah bu bir emsal karar olur. İnsanlar bir nebze olsun rahat nefes alırlar.”
Previous post
Şırnak'ta her iki günden biri yasak
Next post
"Çocuklara verilmez" denilen kimyasallarla günde 12 saat çalıştırılan çocuklar