Ana SayfaEkonomiEkonomist Özgür: Ortada gizlenebilecek bir tablo yok

Ekonomist Özgür: Ortada gizlenebilecek bir tablo yok

HABER MERKEZİ – Ekonomik bozulmanın ciddi etkiler yarattığını söyleyen ekonomist Bahadır Özgür, ekonomi yorumcularına ceza öngören yeni bir yasa tasarısı hazırlığı iddialarına ilişkin “Burada iktidarın yapmaya çalıştığı şey muhalefeti, muhalif siyaseti, örgütlenmelerin bu alanda siyaset yapmasını önünü engellemek. Yoksa meseleyi gizleyemeyeceğini o da biliyor” yorumunda bulundu.

Türkiye’nin ekonomisindeki kötü gidişat sürerken, ekonomi yorumcularına ceza öngören yeni bir yasa tasarısı hazırlandığı iddiaları Ankara’nın gündeminde dolaşıyor.

Sabah yazarı Dilek Güngör, “Yalancı çobanlar yandı” başlıklı yazısında ekonomideki duruma ilişkin ‘olumsuz bilgiler’ paylaşan ve eleştiri getirenlere hapis cezası verilmesinin önünü açacak yeni düzenlemelerin yolda olduğunu duyurmuştu.

Güngör’e göre eleştiride bulunanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis ve adli para cezası verilmesi gündemde.

Ekonomist Bahadır Özgür, “Bunun niye yapıldığını biliyoruz. Çünkü iktidarı en fazla sıkıştıran konulardan birisi” yorumunda bulundu.

Yeni Yaşam’dan Reyhan Hacıoğlu’na konuşan Özgür, ekonomik bozulmanın etkilerine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü AKP iktidarı bugüne kadar her zaman ekonomiyi büyütmekle övünüyordu. Bunun da sonuçlarını sandıktan fazlasıyla alıyordu. Ancak birkaç yıldır gördüğümüz ekonomik bozulma, özellikle büyük kesimler üzerinde ciddi etkiler yarattı.
“Dolayısıyla bunun da önünü kesmek istiyorlar. Tabii şu da var, göz ardı etmemek lazım. Nihayetinde böyle bir uygulama olmasa da tazminat davalarıyla, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ gerekçesi ile ‘terör örgütü propagandası’ yapmak gibi suçlamalarla pek çok konuda zaten basın üzerinde, insanlar üzerinde ağır bir yaptırım uyguluyorlar.”

İktidarın ekonomide uzun vadeli değil uluslararası konjonktürden doğan fırsatları kolladığını da belirten Özgür, içeride de otoriter bir hava yaratarak gündemin ağır sorunlardan saptırıldığını söyledi.

Bahadır Özgür

Yaşanan son gelişmelere değinen Özgür, “En son Kuzey Suriye’ye yapılan askeri operasyonun bir nedeni de buydu. İçerideki sıkışmayı aşmaya çalışıyor. Dış politikadaki fırsatları kullanarak içeridekileri gizlemeye çalışıyor. Ama gizlenebilecek bir tablo değil” dedi ve ekledi:

“İstediğiniz kadar enflasyonu tek haneye düşürdüğünüzü söyleyin, istediğiniz kadar bu işsizlik artışının istihdama çok katılmaya bağlayın, insanlar sokağa çıktığı zaman gerçeği görüyorlar.”

Asıl amacın bu sorunlar üzerinden muhalefetin siyaset yapmasını engellemek olduğunu ifade eden Özgür, “Burada iktidarın yapmaya çalıştığı şey muhalefeti, muhalif siyaseti, örgütlenmelerin bu alanda siyaset yapmasını önünü engellemek. Yoksa meseleyi gizleyemeyeceğini o da biliyor” diye konuştu.

Özgür son olarak Antep’te cami inşaatında yaşanan iş cinayetine de değinerek şunları söyledi:

“Antep’te bir camide mühendis düştü. Valiliğin açıklamasında suçun inşaatta olmadığını ve bu ölüm üzerine yapılan açıklamaların ideolojik olduğunu söylüyor.
“Bütün mesele ekonomi, işsizlik, yoksulluk. AKP ve kendi çevresine topladığı zümrenin şatafatlı yaşamı ile yoksullar arasındaki farkı gösterecek siyaseti engellemeye çalışıyor. Dolayısıyla sürekli olarak burayı terörize etmeye çalışıyor.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cumhurbaşkanı Yardımcısı: 685 gazetecinin basın kartı iptal edildi
Sonraki Haber
İdil Kültür Merkezi’ne polis baskını