Ana SayfaToplumsal CinsiyetEmniyet’ten 25 Kasım açıklaması: ‘Marjinal grup ve LGBTİ’lere müdahale ettik

Emniyet’ten 25 Kasım açıklaması: ‘Marjinal grup ve LGBTİ’lere müdahale ettik

HABER MERKEZİ – Emniyet Genel Müdürlüğü, Taksim’de yapılan 25 Kasım eylemine ilişkin polisin müdahalesinin, ‘LGBTİ ve marjinal gruplara’ yönelik olduğunu savundu. İçişleri Bakanı Soylu da konuya ilişkin, “Eylemde polisin kadınlara şiddet uyguladığı iddiası koskoca bir yalandır ve ayıptır” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Tünel Meydanı’nda toplandıktan sonra İstiklal Caddesi’nde yürüyüşe geçmişti.

Polis, kadınlara göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) polis müdahalesine ilişkin açıklama geldi.

EGM, ‘marjinal gruplar ve LGBTİ’lerin de yer aldığı’ 50 kişilik grubun ikazlara rağmen alandan ayrılmaması üzerine müdahalede bulunulduğunu savundu.

“Tüm eylem/etkinliklerin yapılmasına ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında İstanbul ili Beyoğlu ilçesinde Taksim Tünel’den başlayan yaklaşık 100 metre mesafede bir önceki yıl bin 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalar bu yıl 2 bin 500 kişinin katılımıyla normal olarak sona ermiştir.
Mevcut polis barikatının üstüne gelerek içlerinde marjinal grupların ve LGBTİ’nin de yer aldığı 50 kişilik grubun dağılmaları yönünde ikazda bulunulmuştur. Alandan ayrılmak istemeyen grubun mukavemete devam etmesi üzerine, yere doğru göz yaşartıcı gaz atılarak (orantılı güç kullanılarak) grup alandan uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili herhangi bir yakalama/gözaltı yapılmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Soylu: Şiddet iddiası yalandır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuya ilişkin katıldığı Jandarma İl Komutanları Toplantısı’na konuştu.

Polisin şiddet uygulamadığını savunan Soylu şunları söyledi:

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Taksim’de düzenlenen eylemde polisin kadınlara şiddet uyguladığı iddiası koskoca bir yalandır ve ayıptır. Artık bu istismardan bir vazgeçin.
Basın açıklaması bittikten sonra 50 LGBT’’li polise saldırdı. Sadece hafif bir gaz sıkıldı. Gaz sıkıldıktan sonra da olay dağıldı.”

Kadınlar polis ablukasındaki İstiklal’den haykırdı: Artık yeter!

Fotoğraflarla: Karınca’nın gözünden İstanbul’da 25 Kasım

Previous post
MGK bildirisinde "operasyon sürecek" mesajı
Next post
Kadın yönetmenlerin çektiği en iyi 100 film