Ana SayfaCezaevleriErdoğan adli suçlardan hüküm giymiş üç hasta tutuklunun cezasını kaldırdı

Erdoğan adli suçlardan hüküm giymiş üç hasta tutuklunun cezasını kaldırdı

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, adli suçlardan cezaevinde bulunan üç hasta tutuklunun kalan cezalarının kaldırılmasına karar verdi. İHD verilerine göre, cezaevlerinde 457’si ağır olmak üzere bin 334 hasta tutuklu bulunuyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç hasta tutuklunun kalan cezalarını kaldırdı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, cezaları kaldırılan üç hükümlü de adli suçlardan cezaevinde bulunuyordu.

Söz konusu üç hasta tutuklunun isimleri ve cezaya çarptırılmalarına gerekçe gösterilen suçları şöyle:

  • 45 yaşındaki Mustafa Karaman, ‘kasten öldürme’ suçundan 15 yıl, ‘ruhsatsız silah kullanmak’ 10 ay, ‘kamu görevlisini kasten yaralama’ suçundan ise 9 ay hapis cezası almıştı.
  • 43 yaşındaki Uğur Fidancı, ‘kamu görevlisine hakaret ve kasten yaralama’ suçlarından toplam 16 ay 20 gün hapis cezası almış ve denetim süresinde kasıtlı bir suç işlemesi nedeniyle ikinci suçu işlediği tarih ile şartlı tahliye tarihi arasında geçen 9 bin 421 gün cezasının aynen infazına karar verilmişti.
  • 47 yaşındaki İsmail İpek, ‘nitelikli yağma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘kamu görevlisine direnme’, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması’ ve ‘ruhsatsız silah taşıma’ suçlarından toplam 43 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmıştı.

Üç hükümlünün de Adli Tıp Kurumu’nun “sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali” kapsamında bulunduğunu belirtildi.

Bin 334 hasta tutuklu var

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) son verilerine göre cezaevlerinde 220 bin kapasiteye karşılık 280 bin mahpus bulunuyor, bunlardan 457’si ağır olmak üzere bin 334’ü hasta tutuklu.

Ayrıca 2017 yılından bugüne kadar 44 hasta tutuklu yaşamını yitirdi; bunlardan 19’unun müdahalesi gereken hasta oldukları ancak müdahale edilmemesi sonucu yaşamlarını yitirdiği kaydedildi.

Previous post
FARC’a dönük bombardıman: Çocuklar da öldürüldü, hükümet gizliyor
Next post
Bu kez de Kürt Toplumu Başkanı'na: Almanya’da siyasilere ölüm tehditleri