Ana SayfaGüncelErdoğan: Biz de Bağdadi’nin hanımını yakaladık ama yaygara yapmadık

Erdoğan: Biz de Bağdadi’nin hanımını yakaladık ama yaygara yapmadık

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD operasyonunda ölen IŞİD’in eski lideri Bağdadi’nin eşinin Türkiye tarafından yakalandığını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı da “Türkiye, Bağdadi’nin eşi de dahil olmak üzere, bütün aile üyelerini gözaltına almış bulunmaktadır” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Suriye’nin İdlib vilayetinde düzenlenen operasyon sonucu öldürülen IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin eşinin yakaladığını açıkladı.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni’nde yaptığı konuşmada Erdoğan, “İlk defa bugün burada açıklıyorum. Biz de Bağdadi’nin hanımını yakaladık ama ABD gibi yaygara yapmadık. Kız kardeşi ve eniştesini de Suriye tarafında yakaladık” dedi.

Ancak Erdoğan, Bağdadi’nin eşinin adını vermedi. Öldürülen Bağdadi’nin çok sayıda eşinin olduğu biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde de IŞİD’in eski lideri Bağdadi’nin ablası Rasmiya Awad’ın Türkiye tarafından Suriye’de yakaladığı duyurulmuştu.

Erdoğan ayrıca, “Terörist, kendi sapkın davası için gözünü kırpmadan masumların kanını döken kişidir. Bu bakımdan, Müslümandan terörist olmaz” dedi ve ekledi: “Çünkü Müslüman ne sapkın bir davanın peşinden gidebilir ne de masum kanı dökebilir.”

‘Bağdadi’nin eşi dahil bütün aile üyeleri gözaltında’

Erdoğan’ın ardından konuya ilişkin bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi.

Twitter üzerinden İngilizce paylaşım yapan Altun, Türkiye’nin Bağdadi’nin eşi de dahil olmak üzere, bütün aile üyelerini gözaltına aldığını belirtti.

Bağdadi’nin öldürülüşü

ABD Başkanı Donald Trump 27 Ekim tarihli açıklaması ile IŞİD lideri Bağdadi’nin ABD özel kuvvetlerinin Suriye’de düzenlediği bir operasyonda kendisini öldürdüğünü tüm dünyaya duyurmuştu.

Bağdadi’nin İdlib Vilayeti’ne bağlı Barişa köyünde öldürüldüğü bildirilmişti. Söz konusu köy, Türkiye sınırına yaklaşık 5 kilometre uzakta bulunuyor ve Hatay’a bağlı sınır köyü Kavacık’ın karşısında yer alıyor.

Demokratik Suriye Güçleri, Bağdadi’nin her zaman ikamet ettiği yeri değiştirerek, Cerablus’ta yeni bir yere taşınmak üzere olduğunu açıklamıştı.

Cerablus, Türkiye’nin 20 Ağustos 2016’da “Fırat Kalkanı” adı ile Suriye’ye düzenlediği operasyon bölgelerinden biri. İdlib ise Türkiye’nin askeri gözlem noktalarının bulunduğu alanlar arasında.




Önceki Haber
Silivri Cezaevi'ndeki hak ihlalleri Meclis komisyonu tarafından raporlaştırıldı
Sonraki Haber
Bilecik'te şüpheli kadın ölümü: Üniversite öğrencisi 'yaşamına son verdi'