Ana SayfaGüncelErdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldi. Görüşme öncesi Erdoğan, Guterres’ten Suriyeli mültecilerin Kuzey Suriye’deki bölgelere yerleştirilebilmesi için uluslararası bir bağış toplantısı organize edilmesini isteyeceğini belirterek, “Eğer sen yapmazsan ben yapacağım” demişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile İstanbul’da bir araya geldi.

Vahdettin Köşkü’nde gerçekleşen görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu da katıldı.

“Eğer sen yapmazsan ben yapacağım”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli mültecilerin Kuzey Suriye’deki bölgelere yerleştirilebilmesi için uluslararası bir bağış toplantısı organize edilmesini istiyor.

Erdoğan dün (31 Ekim) Rönesans Polat İstanbul Otel’de düzenlenen 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nda, bu konferans için Guterres’in bir çağrıda bulunmasını istemiş ve “Eğer sen yapmazsan ben yapacağım” demişti.

“Yarın BM Genel Sekreteri misafirim olacak. Sabah beraber bir kahvaltımız var. Kendisine aynen bu programı, bu planı takdim edeceğim. Diyeceğim ki, ‘Uluslararası donörler toplantısı çağrısını siz yapın.’ Yaptınız yaptınız, yapmadığınız takdirde bu çağrıyı ben yapacağım.
“Oldu oldu, olmadı Tel Abyad’la Rasulayn arasında mülteciler şehrini veya şehirlerini biz kuracağız. Ben o zaman Adnan Polat’ın kapısını çalarım. ‘Sayın Polat sen de burada bir şeyler üstlen.’ deriz. O da hayrına… Bakın ‘Tamam’ dedi. Bizim insanımız böyledir, bu tür adımları atar.”

24 Eylül’de New York’ta 74’üncüsü düzenlenen BM Genel Kurulu’nda bölge ile ilgili planlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 405 bin kişinin Serekaniye (Resulayn) ve Giri Spi (Tel Abyad) arasında yerleştirilmesinin planlandığını söylemişti.

Türkiye, ülkede bulunan 3.6 milyon Suriyelinin 2 milyonunu bu plan dahilinde yeniden yerleştirmeyi amaçlıyor.

Previous post
Türkiye-Rusya ortak devriyesi başladı: Kim ne diyor?
Next post
Tartışmalı yasa yürürlükte: Rusya'da devlet internetin kontrolünü eline aldı