Ana SayfaGüncelErdoğan, mülteci karşıtı Orban’layken AB’ye seslendi: “Kapıları açarız”

Erdoğan, mülteci karşıtı Orban’layken AB’ye seslendi: “Kapıları açarız”

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteci karşıtlığıyla bilinen Macaristan Başbakanı Orban’ı ülkesinde ziyaretinde bir kez daha AB’yi ‘mülteciler’ üzerinden tehdit etti: “Baktık olmuyor, kapıları açmak zorunda kalırız.”

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir araya geldi.

İkili, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’nın ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan bu toplantıda bir kez daha Avrupa Birliği’ne “mülteciler” üzerinden mesajlar verdi.

Türkiye’nin 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını ancak bunu tek başına sırtlamakta zorlandığını söyleyen Erdoğan, Avrupa’dan sözü verilen paraların gelmediğini ifade etti.

Basın toplantısındaki “AB’den beklediğiniz destek gelmezse, göç etmek isteyen mültecilere kapılar açacak mısınız?” sorusu üzerine ise Erdoğan, şöyle devam etti:

“Destek gelse de gelmese de biz misafirlerimize ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Ancak bu da bir yere kadar. Bizde bir söz var. ‘Bu terazi bu kadar sıkleti çekmez’ diye. Bu olmazsa, kapıları açmak zorunda kalırız. Kapıları açarsak nereye gidecekleri malumdur.”

“Bu soru bizleri de ilgilendiriyor” diyerek araya giren Macaristan Başbakanı Orban ise Erdoğan’a desteğini şu sözlerle ifade etti:

“Bizim arzumuz ve isteğimiz, memleketlerini terk etmek zorunda kalanlar evlerine dönsünler. Bu insanlara destek vermemiz gerekiyor ki bir an evvel evlerine dönsünler. Bu tarafa değil, o tarafa yardım etmemiz gerekiyor.
“Güvenli bölgenin yeniden oluşması için planları gördüm. Macaristan zengin ve büyük ülkeler arasında yer almıyor. Bizim sıkletimiz oranında yardım etmeye hazırız. Okul, köy inşaatlarını kabul edebiliriz.
“Güvenli bölgenin yeniden inşa edilmesi için Macaristan Türkiye’nin arkasındadır. Macaristan, hudutlarını korumak için yetenekli bir ülkedir. Macaristan kendi hudutlarını biliyor. Macaristan’ın hudutlarından bir tane göçmen geçemez. Güvenlik güçlerimiz, illegal göçten Macar halkını koruyacaktır.”

Operasyon mesajı

Erdoğan ayrıca ABD ve Rusya’nın arabuluculuğunda Kuzeydoğu Suriye’de varılan anlaşmaya da atıfta bulundu.

“Ateşkes” sözünü anmadan ABD’yle 120 saatlik bir söz alındığını, Rusya’yla da 150 saatlik bir mutabakata yapıldığını belirten Erdoğan, “Ne ABD ne de Rusya bu teröristleri bu bölgeden çıkaramadı” dedi.

Erdoğan Türkiye’nin operasyonunun devam ettiğini ise “Barış Pınarı Harekatı’yla mücadelemizi sürdürüyoruz” sözleriyle ifade etti.


“Ateşkes” fiilen yok: M4 Karayolu’nda şiddetli çatışmalar


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Ateşkes" fiilen yok: M4 Karayolu'nda şiddetli çatışmalar
Sonraki Haber
Bir zaman manzarası: TER