Ana SayfaGüncelErdoğan: Siyasetle sporun iç içe geçmesinin affedilir yanı yok

Erdoğan: Siyasetle sporun iç içe geçmesinin affedilir yanı yok

HABER MERKEZİ – Macaristan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, UEFA’nın ‘asker selamı’ veren futbolculara soruşturma açmasını eleştirdi, “Siyasetle sporun iç içe geçmesinin affedilir yanı olamaz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmelerinde 10 anlaşma imzalanacağını, bunların arasında ulaşım ve uzay gibi alanlarda işbirliği olduğunu da ekledi.

UEFA’nın ‘asker selamı’ veren futbolculara soruşturma açmasını eleştiren Erdoğan, “UEFA provokatif politik davranış görmek istiyorsa aldığı kararlara baksın. UEFA’nın haksız siyasi tavrını reddediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Biz sizleri zaten tanıyoruz. Sizler bugüne kadar ne zaman Türkiye’ye karşı dürüst bir tutum takındınız? Uluslararası müsabakalarla ilgili bir kez bir organizasyonu vermişken ikinci organizasyonu da o ülkeye verdiniz. Altyapıları Türkiye kadar güçlü olmamasına rağmen kaçırdınız. Vakti saati geldiğinde biz bunları da açıklamaya başlarız. Bunu da bilmenizi özellikle istiyorum.”

“Siyasetle sporun iç içe geçmesinin affedilir yanı olamaz” diye de ekleyen Erdoğan, sporcuların ‘asker selamı’ vermesini savunarak, “Macron’un sporcusu Macron’un karşısında selam durunca herhangi bir müeyyide işletmiyorsunuz. Ama olay Türkiye olunca hava değişiyor. UEFA’nın bir an önce bu yanlıştan dönmesi gerekiyor. UEFA’nın sporun siyasallaşmasına fırsat vermemesi gerekiyor” diye konuştu.

ABD ziyareti ve operasyon

Erdoğan, ABD Başkanı Donadl Trump ile dün gece yaptığı telefon görüşmesi sonrasında 13 Kasım’da Washington’a gitme kararı almasına da değindi.

“Bu konuda hamdolsun tecrübemiz iyidir. Şu anda yaptığımız ziyaret ise çok çok farklı bir dönemde. Barış Pınarı’nın olduğu dönemde, burada Amerika’nın etkinliği var mı, var.
“Bu görüşmeleri yaparken bir taraftan YPG/PYD, DEAŞ, PKK’nın çekileceği sözünü verenler şu anda bunu gerçekleştirmiş değil. Aynı şekilde Rusya ile yaptığımız mutabakatta da onların kontrolünde olan bölgelerde ne yazık ki 150 saat geçti, o bölgelerden de teröristler çıkmış değil.
“Bunu Salı günkü konuşmamda da söylemiştim. Bütün teröristlerin çıkması kaydına bağlı olarak mutabakat metni üzerinde anlaşmıştık. Şu an durum ne yazık ki böyle değil.”

Suriye Milli Ordusu’na saldırı olduğunu ve karşılık verildiğini belirten Erdoğan, “Bu sabah Suriye Milli Ordusu’ndan 11 şehit var” dedi.

IŞİD’liler

Dünkü açıklamasında IŞİD’in eski lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin eşinin Türkiye tarafından yakalandığını duyuran Erdoğan, konuya ilişkin şunları dile getirdi:

“Bağdadi’nin eşi bir, bir buçuk yıldır elimizdeydi. Sayı çift haneli rakama doğru gidiyor. Bunun içinde tüm yakınlarının olduğunu görüyoruz.
“Bunları şu anda açıklamayı doğru bulmuyorum. Her şey çok daha net hale geldikten sonra açıklamasını yapacağız. Bağdadi’nin eşinin yanında DNA’sı doğrulanmış çocuğunun da olması bizim için önemli bir hassasiyet.”

Erdoğan: Biz de Bağdadi’nin hanımını yakaladık ama yaygara yapmadık

Telefon sonrası Erdoğan’dan ABD’ye gitme kararı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tarantino'nun 2019’daki favori filmi: “Crawl”
Sonraki Haber
ABD'li senatörlerden Türkiye'ye yeni yaptırım çağrısı