Ana SayfaEğitimErdoğan’a göre “eğitim bütçede hep ilk sırada”

Erdoğan’a göre “eğitim bütçede hep ilk sırada”

HABER MERKEZİ – Hükümetin bütçe teklifine göre Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan payın düşmesine rağmen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre “eğitim bütçede hep ilk sırada yer aldı”.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada ekonomideki gidişata ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin 17 yıllık iktidarı döneminde “Eğitim bütçede hep ilk sırada yer aldı” ve “Antidemokratik uygulamalara son verdik” diye belirten Erdoğan, konuşmasının devamında şunları ifade etti:

“2020 Ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu 500 liradan yüzde 10 artışla 550 liraya çıkacak. Öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak.
“Savunma sanayinde geldiğimizde yüzde 20 şimdi yüzde 70’e varan bir rakamı yakaladık. Türkiye milli güvenliği için istediği gibi operasyon yapabiliyorsa savunma sanayiinde geldiğimiz noktaya borçluyuz.
“Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar her alanda refah seviyesini fiilen yukarı çıkardık. Türkiye düşük gelir grubundan orta-üst düzey gelir grubuna yükselmiştir.”

Türkiye ekonomisini “fevkalade ileri taşıdık” da diyen Erdoğan, “Ekonomimizi 2013-2018 yılları arasında ortalama yüzde 5,8 büyüttük” diye belirtti ve enflasyonu da Ekim ayı itibariyle yeniden tek haneli rakamlara düşürdüklerini söyledi.

Hükümetin bütçe teklifinden: Eğitimin payı düştü

Önümüzdeki yıl için hükümetin Meclis’e sunduğu Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nın şu anki haliyle kabul edilmesi durumunda ise Milli Savunma Bakanlığı en çok bütçe ayrılan beşinci bakanlık olacak.

Savunma Bakanlığı için belirlenen bütçe tutarı 53 milyar 800 milyon lira civarında. Bu tutar geçtiğimiz sene 46 milyar 400 milyon lira tutarındaydı. Yani, Savunma Bakanlığı için yapılan bütçe tartışı 7 milyar 400 milyon lira civarında.

Bütçede Milli Eğitim Bakanlığı ise Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ardından bütçeden en yüksek payı alan üçüncü bakanlık olsa da bütçesinin merkezi yönetim bütçesi içindeki payı düştü.

Bakanlığın bütçesinin 2019 yılında yüzde 16,81 olan merkezi yönetim bütçesi içindeki payı, 2020 yılında yüzde 16,1’e indi.


Bütçe teklifi: MSB 11 bakanlığı geride bıraktı, eğitimin payı düştü

Previous post
Batman'da 11 yaşındaki çocuğa polis şiddeti, valilikten açıklama
Next post
Buldan: Onların Kasım darbeleri varsa halklarımızın Haziran direnişleri var