Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Macron’a tepki ve ‘operasyonlara devam’ mesajı

Erdoğan’dan Macron’a tepki ve ‘operasyonlara devam’ mesajı

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin operasyonunu eleştirerek, “Oldu bitti ile NATO’dan dayanışma bekleyemezsiniz” sözleriyle Ankara’ya seslenen Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tepki geldi. “Macron, önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir” diyen Erdoğan, Türkiye’nin operasyonlarının devam edeceği mesajını verdi.

“NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir” diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le görüşmesi sonrası yaptığı açıklamalara bir tepki de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Macron, “Oldu bitti ile NATO’dan dayanışma bekleyemezsiniz” sözleriyle Kuzeydoğu Suriye’ye operasyon düzenleyen ve destek bekleyen Türkiye’yi eleştirmişti.

İstanbul Maltepe’de bir temel atma töreninde konuşan Erdoğan ise “Sayın Macron önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir” dedi.

Kuzeydoğu Suriye’ye operasyonun devam edeceği mesajını veren Erdoğan’ın Macron’u hedef alan açıklaması şöyle:

“Türkiye ile ilgili hazım sorunu yaşayanların giderek arttığını görüyoruz. Son örneği NATO tartışmalarıdır. Hiç risk almayan hep kazanmaya alışmış kimi ülkeler, Türkiye’nin kendi hakkını, hukukunu, egemenliğini koruma çabalarına tahammül edemiyor.
“Fransa Cumhurbaşkanı’nın son açıklamaları bu hastalıklı anlayışın örneklerinden biridir. ‘NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir’ diyor. Sayın Macron önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir.
“Türkiye’nin güvenliği Avrupa’nın güvenliği demektir. Türkiye son terörist imha edilene kadar harekatlarını sürdürecektir.”

Fransa Dışişleri, Türkiye’nin büyükelçisini çağırdı

Fransa, Erdoğan’ın Macron hakkında sarf ettiği bu sözlerin ardından Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’yı Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

Bakanlık ayrıca, Erdoğan’ın sözlerini “aşağılayıcı” olarak niteledi.

Macron ne demişti?

Macron, NATO Genel Sekreteri ile görüşmesi sonrası Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’deki operasyonunu eleştirmişti.

NATO’dan Türkiye’nin Suriye sınırındaki güvenlik planına destek gelmezse, Türkiye’nin de Baltık savunma planını engelleyeceği açıklamasına değinen Macron, “Oldu bitti ile NATO’dan dayanışma bekleyemezsiniz” sözleriyle Ankara’ya seslenmişti.

Bu açıklamaya ilk tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan gelmişti. Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı’na “terör örgütünün hamisi” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Reuters: Davutoğlu’nun yeni partisi yıl başından önce kurulacak
Sonraki Haber
İstanbul'da iki gazeteci gözaltında