Ana SayfaGüncelErdoğan’dan S-400 açıklaması: Geri adım atmayacağımızı Trump’a anlattık

Erdoğan’dan S-400 açıklaması: Geri adım atmayacağımızı Trump’a anlattık

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin grup toplantısında yaptığı konuşmada S-400 konusunda Türkiye’nin geri adım atmayacağını ABD Başkanı Trump’a ilettiklerini ifade etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemleri konusunda geri adım atmayacağını söyledi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Erdoğan, geçtiğimiz hafta Washington ziyareti sırasında ABD Başkanı Donald Trump’la yaptığı görüşme ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Türkiye-ABD ilişkilerinin zor bir süreçten geçtiği sır değil” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Amacımız bu süreci geride bırakmaktır. Bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmeler ABD ile Türkiye’nin yakın olmasını gerektiriyor. Aramızdaki sorunlar küçük pürüzlerden ibaret. Pürüzler suni olarak büyütülmüştür. İki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik çabaların gerçek mahiyetini en iyi gören de Sayın Trump’tır.”

Erdoğan, “Aramızdaki meselelerin ilişkilerimizi esir almasına izin vermeyeceğimizi tüm dünyaya gösterdik” diye de ekledi.

Türkiye ile ABD arasında uzun bir süredir gerilime neden olan S-400 hava savunma sistemi konusunda ise Erdoğan, “Sayın Trump’a Türkiye’nin sistemi alma noktasına nasıl gelindiğini anlattık. Kendisi de bize hak veriyor. Türkiye’nin bu konuda (geri) adım atmayacağını Trump’a anlattık” dedi.

“ABD’den Patriot sistemi alma talebimizi tekrarladık… F-35 uçaklarıyla ilgili yapılan haksızlıkları da dile getirdik. F-35’te Türkiye müşteri değil ortaktır. Bu konuda uzlaşmaz tavır sürerse Türkiye’nin başka arayışlara gireceğini söyledik.”

Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye dönük operasyonu hakkında da konuşan Erdoğan, ABD’nin Demokratik Suriye Güçleri ile olan angajmanın bir anda bitmeyeceğinin farkında olduklarını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın 13 Kasım’da Beyaz Saray’da bir araya geldiği toplantıya katılan senatörlerden Lindsey Graham, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemi ve “güvenli bölge” konularında Washington’ın “kabul edebileceği” bir çözüm bulunamaması durumunda Ankara’ya yaptırım uygulanabileceği uyarısında bulunmuştu.

Erdoğan ile Bahçeli buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis’te bir araya geldi.

Erdoğan, yaklaşık 15 dakika süren görüşmeye ilişkin ”Hoş bir sürpriz” dedi.

Görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Erdoğan’ın, erken emeklilikte yaşa takılanlara dair yaptığı son konuşmayı desteklediklerini söyledi.

Bahçeli, sağlık durumuyla ilgili tartışmalar konusunda ise şunları dile getirdi:

“Herkese sağlık diliyorum. Sağlık her şeyin başı, bizi eleştirenler, ‘geberdi’ diyenler, ‘geberecek’ diyenler, ‘MHP böylelikle parçalanacak’ diyenler… Şimdi buradayız, Allah’ın verdiği ömrü yaşamaya çalışıyoruz. Allah’a şükür dua edenler iftira edenlerden çok fazla.”

Erdoğan ne demişti?

İstanbul’da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan erken yaşta emeklilik tartışmalarına dair şöyle konuşmuştu:

“Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak.”

ABD’li senatörden Türkiye’ye yaptırım uyarısı

Previous post
HDP Milletvekili Toğrul'un istinaf başvurusuna ret
Next post
Buldan: Cinsiyetçi iktidarlara karşı her yerde direnelim