Ana SayfaGüncelEren Erdem: Temennim Türkiye’nin normalleşmesi

Eren Erdem: Temennim Türkiye’nin normalleşmesi

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz günlerde cezaevinden çıkan Eren Erdem, CHP’nin Meclis’teki grup toplantısına katılarak, “Temenni ediyorum Türkiye normalleşir, Türkiye demokrasi ile kucaklaşır” dedi.

CHP Parti Meclisi üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem, tahliyesinin ardından Ankara’ya gelerek, önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşüp, ardından da partisinin Meclis grup toplantısına katıldı.

Grup salonuna girişte “hak, hukuk, adalet” sloganı ile karşılanan Erdem’e milletvekilleri ve partililer geçmiş olsun dileklerini iletti.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre gazetecilere de kısa bir açıklama yapan Erdem, CHP grubunu “ailem” diye nitelendirerek, şunları söyledi:

“Burası benim geçmiş dönem faaliyet yaptığım, ülkenin demokrasisi için mücadele ettiğim bir yer. Bugün ailemle beraberim, kucaklaşıyorum bunun mutluluğunu yaşıyorum. İnsanların en mutlu olduğu anlar aileleriyle birlikte olduğu anlardır. Burada da büyük bir aile ile birlikteyiz.
“Hiç kimsenin cezaevine girmediği, masum insanların siyasi nedenlerle bedel ödemediği bir ülkeyi inşaa etmek için hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz.
“Umuyorum ki insanlar düşünceleri nedeniyle hapislerde yatmak zorunda kalmazlar. Ben, bugün dışarıda olabilirim ama içeride fikirleri nedeniyle içeride olan insanlar hala var. Temenni ediyorum Türkiye normalleşir, Türkiye demokrasi ile kucaklaşır.”

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu ise “Eren Erdem aramızda… 490 gün hapiste kaldı. Yargı bağımsız değil, ülkede demokrasi yok. Hapiste gazeteci olmaz, avukat olmaz, düşünce suçlusu olmaz” dedi.

Previous post
Hasankeyf’te tarihi çarşı boşaltıldı, esnaf dükkanını yaktı
Next post
Kılıçdaroğlu: Harekatta haklıyken haksız duruma düştük