Ana SayfaGüncelEsad: Düşmanımız Erdoğan ve onun çevresi

Esad: Düşmanımız Erdoğan ve onun çevresi

HABER MERKEZİ – TSK ve ona bağlı grupların Kuzeydoğu Suriye’ye operasyonuna ilişkin konuşan Suriye Devlet Başkanı Esad, Türkiye halkıyla bir sorunları olmadığını belirterek, “Düşmanımız Erdoğan ve onun politikaları” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, yabancı basına demeç verdi.

Esad demecinde Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye dönük operasyonu konusunda da açıklamalarda bulundu.

RT’ye konuşan Esad, Türkiye’nin operasyonunu “egemenlik ihlali” olarak değerlendirirken, “Türkiye halkı bizim dostumuz ve komşumuz ve ortak bir tarihe sahibiz, onları düşman olarak göremeyiz. Düşman Erdoğan ve çevresi” dedi.

Esad ayrıca, Erdoğan’la görüşme gibi bir planının olmadığını söyledi ve “Ülkenizi işgal eden birinin görüşmek için tercih edilecek kişi olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“Petrol” suçlaması

IŞİD’in Suriye’den petrol kaçırırken iki ortağı bulunduğunu söyleyen Esad, bu ortakların AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD olduğunu iddia etti.

Esad petrol konusunda YPG’yi de suçladı; ABD ile YPG’nin ortaklaşa bir şekilde “Suriye petrolünü kaçırdığını” öne sürdü.

Kürt güçlere çağrı

Kürt güçlerini Suriye Ordusu’na katılmaya çağıran Esad ayrıca, hükümetin Kürtlerin çoğunluğuyla iyi ilişkilere sahip olduğunu vurguladı.

Esad, Demokratik Suriye Güçleri’nden bazı yetkililerin orduya katılma çağrısına onay verdiğini ekledi.

İdlib’e operasyon sinyali

İdlib’e operasyon sinyali de veren Esad, “Çıkarımız, sivilleri korumak için teröristleri öldürmekte yatıyor, masum sivilleri teröristlerin gözetiminde bırakmakta değil” diye konuştu.

Suriye’nin “yeniden inşası”

Esad’ın RT’ye mülakatında üzerine konuştuğu bir diğer konu da Suriye’nin yeniden inşasıydı.

Ülkenin yeniden inşası için gerekli insan kaynağının olduğunu söyleyen Esad, “Ülkemizin yeniden inşası konusunda Rusya, Çin ve İran öncelikli olacak” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İnternet gazeteciliğinin 'Basın Kanunu' kapsamına alınması için kanun teklifi
Sonraki Haber
16 yaşındaki Mazlum Turan’ın öldüren polise 'indirimli' 10 yıl hapis