Ana SayfaEkonomiEskişehir’de suya yüzde 60 zam

Eskişehir’de suya yüzde 60 zam

HABER MERKEZİ – Eskişehir’de suya yüzde 60 oranında zam yapıldı. Zamlı tarife 1 Ocak 2020’den itibaren uygulanacak.

Eskişehir Su ve Kanalizasyon İşletmesi (ESKİ) Genel Kurul toplantısının Kasım ayı ikinci birleşiminde ESKİ’nin 2020 yılı bütçesi görüşüldü.

Görüşmelerde, komisyonlardan gelen su tarifelerine yüzde 60 zam oranında yapılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Zamlı tarife 1 Ocak 2020’den itibaren uygulanacak.

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre AKP’li Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, bütçenin geneline bakıldığında günü kurtarma çabası görüldüğünü belirterek, “Bugün metreküpü 2,75 TL olan suyun fiyatı 4,85 TL’ye yükseltilmek istenmektedir. Herhalde yapılan bu zam oranı tüm zamanların rekoru olacaktır. Tabi tüketici suyu 4,85 TL’ye değil, buna yüzde 8 KDV ve 0,39 TL ÇTV eklenince yeni fiyat 5,63 TL’den alacaktır. Bu durum insaf ölçüsüne uymamaktadır” şeklinde konuştu.

CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Önder de 2014’ten 2019’a kadar geçen beş yılda suya toplamda yüzde 20 zam yapıldığını söyleyerek, “5 yılda elektriğe yüzde 77, doğal gaza yüzde 80, akaryakıta yüzde 52, asgari ücrete yüzde 25 zam yapıldı. Bizim yaşam kaynağımız suya yüzde 20 zam yapıldı” dedi.

“Güle oynaya yapılmış bir zam değil”

CHP Başkan Vekili Aydın Ünlüce ise yüzde 60 zamdan dolayı üzgün olduklarını belirterek şunları ifade etti:

“Yapılan zammı ülkede yaşananlardan ayrı tutmak imkansız. 2014-2019’da yapılması gereken normal artış yapılamamıştır. Şimdi hem yatırımlarını yapmak hem de Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımını fonlamak için böyle bir artış yapıldı.
“Aslında CHP ve Başkan Yılmaz Büyükerşen’e daha fazla zam talebi geldi. Ancak hem başkan, hem CHP grubu böyle bir ortamda daha fazla zam yapılmasını istemedik ama gerçekten çok üzgünüz. Yüzde 60 olması gerçekten üzdü ama Türkiye ekonomisinden bağımsız düşünmek imkansız. Güle oynaya yapılmış bir zam değil.”

İstanbul’da suya zam yok

Previous post
Şair Haydar Ergülen'in etkinliğinin iptal edilmesi Meclis'e taşındı
Next post
'Yeni Ekonomi Paketi' yolda: KYK borçları ile yapılandırmaları bozulanlara af geliyor