Ana SayfaGüncelFeyzioğlu’ndan ‘istifa’ açıklaması: Kimseye pabuç bırakmayacağım

Feyzioğlu’ndan ‘istifa’ açıklaması: Kimseye pabuç bırakmayacağım

HABER MERKEZİ – 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısına ilişkin konuşan TTB Başkanı Feyzioğlu, istifa etmeyeceğini belirterek, “Hiçbir şekilde bunlara pabuç bırakma niyetinde değiliz” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, dün Ankara’da Anadolu Yayıncılar Derneği’nin toplantısında açıklamalarda bulundu.

İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Dersim, Urfa, Mersin, Bursa, Aydın, Adana, Antalya ve Van barolarının TBB’nin olağanüstü genel kurul taleplerine ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitmesine ilişkin Feyzioğlu, “Barolarımız, ‘Feyzioğlu neden Külliyeye gitti?’ demişler. Feyzioğlu AP’ye gitseydi, bunu diyecekler miydi? Alman Şansölyesi’ne gidip, ‘Türkiye’de insan hakları yoktur, hapishanelerde işkence hem de sistematik işkence vardır.’ deseydi bana kızacaklar mıydı? Bilmiyorum. Sadece soruyorum. Feyzioğlu ne yaptı? Meslektaşlarının ve vatandaşların on yıllardır birikmiş sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde en yetkili ve siyasi sorumlu olan Cumhurbaşkanı’na gitti. Sembolik değil, yetkili Cumhurbaşkanı” dedi.

“Kendine güvenen hodri meydan gelir”

“Süreç bitti mi? Genel kurul olmayacak mı?” sorusuna Metin Feyzioğlu, “Yok biz reddettik, dava açma hakları vardır meslektaşlarımın” yanıtını verdi.

“Olağan Genel Kurul ne zaman?” sorusuna TBB Başkanı Feyzioğlu, “Bir buçuk sene sonra. Kendine güvenen hodri meydan gelir, aday olur, seçilebiliyorsa seçilir. Ama bu arkadaşlarımızın bir kısmı kendi barolarında bir daha seçilemeyeceklerini herhalde düşünüyorlar. ‘Feyzioğlu’nu sıkıştırıp, seçimli genel kurul zaten kanunumuzda mümkün değil, ona rağmen seçimli istiyorlar, istifa ettirir, bu kaleyi düşürebilirsek biz de gelir 1-1,5 seneliğine otururuz, sonrası Allah Kerim’ diyorlar herhalde” cevabını verdi.

“Kimseye pabuç bırakmayacağım”

“İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine Feyzioğlu, son nefesine kadar ‘milli dava’ için mücadele edeceğini söyledi:

“Benim istikametim doğru, davamız haklı. Neden vazgeçeyim ki? Yaptığımızın yanlışlığını koysunlar ortaya amenna. Akçakale’ye gittim diye Metin Feyzioğlu’nu yerden yere vuracaklar. Hiçbir şekilde bunlara pabuç bırakma niyetinde değiliz.
“Son nefesime kadar milli dava için mücadele edeceğim. İddia ediyorum bu 12 baronun yönetim kurulu halktan da kendi meslektaşlarından da kopmuştur. Meslektaşlarının sorunlarını çözmek amaçları yoktur, sorunlarının çözülmesine karşı rahatsızlıkları vardır. Arkamızda Türk milleti, avukatların ezici çoğunluğu vardır.”

Ne olmuştu?

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 2 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan yeni adli yıl açılışına katılmasının ardından İstanbul Barosu Yönetim Kurulu, TTB’nin Genel Kurulu’na olağanüstü toplanma çağrısı yapmıştı.

İstanbul Barosu’nun bu çağrısının ardından Ankara, Antalya, Adana, İzmir, Bursa, Urfa, Van, Aydın, Van, Diyarbakır baroları da TBB’ye seçimli genel kurul çağrısında bulunmuşlardı.

28 Ekim’de TBB Genel Sekreteri Sabiha Tekin, Antalya Barosu’nun TBB yönetimine gönderdiği kararın, “yönetim kurulu tarafından değerlendirmeye alınmadığını” açıklamıştı.

Tekin, gerekçe olarak, olağanüstü genel kurul için yasanın aradığı “…en az on baronun yönetim kurulları yazı ile isterse…” şekil şartının, TBB Yönetim Kurulu toplantı tarihi itibariyle oluşmamasını göstermişti.

8 Kasım’da Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Urfa, Dersim ve Van baro başkanlıklarının imzasıyla olağanüstü genel kurula gitme çağrısında bulunulmuştu.

12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısına TBB aynı gün, talebin hukuka aykırı olduğunu belirterek oy çokluğuyla reddedildiğini açıklamıştı.

TBB’nin açıklamasının ardından 35 baro da, “12 baronun TBB’nin olağanüstü genel kurula götürülmesine yönelik girişimlerini doğru bulmadıklarını” açıklamıştı.

9 Kasım’da ise TBB CMK Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Erkan Şenses, TBB’nin 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısını hukuksuz bir biçimde reddettiği gerekçesiyle istifa ettiğini duyurmuştu.


TBB yönetiminde ilk tepki istifası avukat Erkan Şenses’ten

12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısına ret

12 barodan ortak açıklama: Sabrımızın kalmadığının ilanıdır


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Batik'te işten çıkarılan 600 işçinin maaş ve tazminatları ödenmiyor
Sonraki Haber
Bursa'da işçileri taşıyan araç şarampole yuvarlandı: İkisi ağır 24 yaralı